string(9) "claudebot"

Luciano: ‘Geen gevoel meer in mijn vingers; zo koud was het’.

Zondag 14 februari 2010 om 17:50

FC Groningen won zondag vrij eenvoudig van RKC Waalwijk al deed de uitslag (2-1) anders vermoeden. De Trots van het Noorden kreeg veel kansen, maar was uiteindelijk ongelukkig in de afronding. Fredrik Stenman zorgde, met zijn eerste goal in de Eredivisie, vlak voor rust voor de bevrijding.

“Eindelijk mijn eerste doelpunt,” aldus een blije Stenman. “Ik had al wel eens in de beker gescoord tegen Vitesse, maar nog nooit in de competitie. Eigenlijk vind ik het niet zo belangrijk wie het doelpunt maakt, maar het is natuurlijk altijd leuk om zelf te scoren.”
Liedje
“Ik denk dat we het goed hebben gedaan vandaag. Het was een moeilijk te bespelen veld, maar we kregen veel kansen. We hadden misschien meer moeten scoren,” meent Stenman. FC Groningen is een nieuw initiatief gestart. Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd mag een speler uit de selectie van trainer Ron Jans een liedje uitkiezen dat hard door de stadionboxen schalt. Stenman was als eerste aan de beurt  en koos tegen RKC Waalwijk voor het nummer ‘Keep on rising’ van Ian Carey ft. Michelle Shellers.
“Het nummer heeft natuurlijk wel iets positiefs, maar echt bewust heb ik het liedje niet uitgekozen. Ik houd zelf meer van ‘rock ’n roll’. Het doelpunt heeft volgens mij dan ook niet zoveel te maken met dat ik het nummer heb aangevraagd.”
Koud
Doelman Luciano had gedurende de wedstrijd veel rustige momenten en moest helaas toch één keer vissen na een rake vrije schop van Derk Boerrigter. “Je bent koud en dan kun je niet zoveel aan zo’n bal doen,” meent Luciano. “Ik had geen gevoel meer in mijn vingers zo koud was het. Een tegendoelpunt zo vlak voor tijd is wel frustrerend want als keeper wil je graag de nul houden. Ik ben dan ook niet helemaal honderd procent tevreden.”
Luciano was wel blij met het resultaat. “Daar gaat het toch om en winnen is altijd goed. Als ik negatief moet zijn, hadden we het wel eerder mogen afmaken. We hebben zo ontzettend veel kansen gecreëerd. Als er dan aan het einde een tegendoelpunt valt, weet je het nooit. Er kan altijd nog een bal tussenvallen en dat is gevaarlijk. Gelukkig gebeurde dat niet en hebben we weer drie punten erbij.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus