string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Luciano en Kieftenbeld terug bij selectie.

Vrijdag 09 december 2011 om 15:49

Doelman Luciano da Silva en middenvelder Maikel Kieftenbeld keren terug bij de selectie van FC Groningen voor het uitduel met Vitesse van aanstaande zondag om 16.30 uur. Jonas Ivens is afgehaakt met een enkelblessure.

In Arnhem speelt de FC de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar 2011. Naast Ivens zijn ook Kees Kwakman, Emil Johansson, Koen van de Laak, Thomas Enevoldsen en Suk Hyun-Jun nog niet inzetbaar. Luciano keert terug na een liesblessure, Maikel Kieftenbeld van een schorsing. Beiden speelden afgelopen maandag in een uitduel met de Beloften bij NEC/Oss de volle negentig minuten.
Pieter Huistra over de afgelopen duels: “We hebben in de laatste vier duels één keer gewonnen, tweemaal gelijkgespeeld en één keer verloren. In de afgelopen twee duels hebben we negen doelpunten tegen gekregen. Vooral de eindfase tegen NEC was teleurstellend. Het voelde als het verlies van twee punten. Dat was even een ‘tikkie’ en heeft ook best even doorgewerkt in de groep, maar inmiddels kijken we uiteraard weer vol vooruit naar de volgende wedstrijd.”
Over Vitesse: “Het is een groep met goede spelen, die in staat is tot grote uitslagen als je ze laat spelen. Maar als je er bovenop zit dan heb je juist een kans. Ze hebben veel nieuwe, jonge spelers en als team zullen wij van de eerste tot de laatste minuut met elkaar moeten strijden voor de punten. Met name in verdedigend opzicht hebben we de organisatie onder handen genomen. Negen tegengoals in twee duels strookt niet met wat wij nastreven. Met de juiste insteek moeten we het zondag uitvoeren.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard