string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Luciano: ‘Afscheid nemen is nooit leuk, maar dit is toch wel een mooie manier’.

Zondag 16 februari 2014 om 18:03

Een knuffel van Tjaronn Chery, een knipoog van trainer Erwin van de Looi en een innige omhelzing met Filip Kostic. FC Groningen won zondag niet alleen van Go Ahead Eagles, maar nam ook afscheid van een populaire speler. Doelman Luciano da Silva nam naar ruim zeven jaar afscheid van zijn FC Groningen. “Afscheid nemen is nooit leuk, maar dit is toch wel een mooie manier.”

Luciano da Silva loopt voor aanvang van de wedstrijd het veld op en neemt het mooie Euroborg nog één keer goed in zich op. Na enkele lovende woorden van de algemeen directeur Hans Nijland houdt hij het niet meer droog. Met betraande ogen spreekt de keeper het publiek toe: “Ik ben heel trots dat ik dit shirt heb mogen dragen. Ik zal jullie nooit, nooit, nooit vergeten.”
Kippenvel
Na afloop van de wedstrijd zit Luciano nog steeds vol emoties. “Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, het was een kippenvelmoment,” zegt de doelman in de catacomben. “Ik heb hier heel mooie jaren gehad en als je dan zoveel respect krijgt van spelers en supporters is dat geweldig. Afscheid nemen is nooit leuk, maar dit is toch wel een mooie manier. Mijn vrouw en dochter waren er ook. Die kleine is mee het veld op geweest, mijn vrouw wilde niet, ze is daar te verlegen voor.” 
Luciano vertrekt maandag met zijn familie naar Brazilië. “We nemen tien koffers mee, die staan al klaar. Het is goed zo, ik ben de laatste drie maanden geblesseerd geweest en ben tevreden over mijn carrière in Europa. Ik heb eerst in België en later in Groningen een heel mooie tijd gehad. Ik kom uit een heel klein dorp in Brazilië en had dit als kleine jongen nooit durven dromen. Ik wil de mensen in Groningen hartelijk danken voor het vertrouwen wat ze in mij hebben gehad en dat ze me deze kans hebben gegund”
Na carnaval
Luciano gaat zich weer vestigen in zijn geboortedorp. “Daar hebben we een huis en mijn moeder woont daar ook. Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug door het overlijden van mijn vader. Natuurlijk kom ik echt nog wel een keer terug. Groningen is een tweede thuis en we hebben hier veel vrienden gemaakt. Het zal wel een terugkeer in de zomer worden, want de kou ga ik in ieder geval niet missen. In Brazilië word ik later nog geopereerd aan mijn knie. Wanneer dat is, weet ik nog niet, maar in wel na carnaval, dat is zeker.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard