Lucas doet verslag van de wedstrijd tegen ADO Den Haag

12 februari 2018

Lucas Hoogstraten was afgelopen zondag aanwezig als GWB Reporter, tijdens een thuiswedstrijd van FC Groningen. Dit keer was ADO Den Haag de tegenstander. Om 16.45 werd er afgetrapt. Lucas schreef een verslag van de wedstrijd en woonde na afloop van de wedstrijd de persconferentie bij.

Naam: Lucas Hoogstraten
Leeftijd: 14
Datum: 11-02-2018
Wedstrijd: FC Groningen – ADO Den Haag
Favoriete speler: Lars Veldwijk
Verwachte uitslag: 1-2

Opstelling
Padt
Zeefuik - te Wierik – Memisevic - Warmerdam
Doan – van de Looi – van Nieff – Drost
Mahi – van Weert

1e helft:
De wedstrijd is begonnen. ADO den Haag krijgt in de tweede minuut een grote mogelijkheid, maar deze wordt vakkundig om zeep geholpen. Een FC Groningen verdediger haalt de bal van de lijn. Een aantal minuten later wordt de bal aan de andere kant van de lijn gehaald. Het is de jonge van de Looi die het probeert met een kopbal. Helaas stond El Khayati in de weg. Beide ploegen proberen te voetballen. Groningen is de bovenliggende partij in het eerste halfuur. In minuut 38 krijgt van Weert een mogelijkheid op aangeven van Mahi, maar de aanvaller stuit op de uitkomende doelman Zwinkels. Beide ploegen gaan rusten.

Stand 0-0

2e helft:
In de kleedkamer is Yoell van Nieff achtergebleven. Juninho Babuna maakt zijn entree. Beide ploegen strijden voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Tom van Weert zijn inzet wordt geblokkeerd. De bal lijkt er niet in te willen vandaag. Deyovaisio Zeefuik komt na een kopbal verkeerd terecht en loopt een blessure op. De Deen Kasper Larsen vervangt hem. In de 77e minuut kan invaller Larsen inkoppen vanuit een corner, maar hij knikt recht op doelman Zwinkels af. Nu is het tijd voor Sergio Padt om in beweging te komen, in een korte tijd wordt hij twee keer op de proef gesteld. Eerst is het Johnsen met een afstandsschot en kort daarna probeert El Khayati het, maar Padt redt FC Groningen. In de slotfase is spits Tom van Weert erg dichtbij. Invaller Hrustic zet prachtig voor, maar Tom van Weert komt net een teen te kort. De wedstrijd eindigt in een brillenstand.

Beste speler: Mimoun Mahi

Uitslag: 0-0

Laatste nieuws