string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lovre weer fit terug uit Servië.

Vrijdag 20 februari 2009 om 13:34

Goran Lovre is teruggekeerd uit zijn vaderland en is weer volledig hersteld. Hij behoort tot de selectie die het zaterdagavond in Euroborg opneemt tegen PSV. Koen van de Laak en Tom Hiariej zijn geblesseerd aan respectievelijk kuit en lies.

De knieblessure van Goran Lovre is volledig hersteld. De Serviër kampte al maanden met klachten aan de knie en liet zich afgelopen week in Belgrado behandelen door een vrouwelijke arts. Trainer Ron Jans hierover: “Goran is weer helemaal terug. Hij heeft geen last meer van zijn knie en wat misschien nog wel belangrijker is: hij is in zijn hoofd weer helemaal fris. Lovre heeft er weer zin in en traint weer vol vertrouwen.”

Personele tegenvallers waren er ook voor de selectie van Jans. “Bij Koen van de Laak is een kuit weer ‘volgelopen’. En Tom Hiariej kampt naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met liesklachten.” Naast de langdurig geblesseerde Petter Andersson zijn Jeroen Veldmate, Sepp De Roover, Nicklas Pedersen en Tim Matavz er allemaal nog niet bij. “Ze hebben nog niet de stap naar de groepstraining gemaakt, dus ze zitten er nog niet op korte termijn aan te komen. Het ligt voor de hand dat ze daarvoor namelijk eerst nog ritme gaan opdoen in de Beloften. Daarna zijn ze weer klaar voor het eerste elftal.”

Over de vrij krappe selectie wil Jans het eigenlijk niet hebben. “Daar zijn we helemaal niet mee bezig. Het team dat er nu staat is vol vertrouwen in een goed resultaat. Dat PSV gevaarlijk is over de zijkanten en in Afellay en Koevermans gevaarlijke spelers heeft, is bekend. Maar wij leggen vooral de nadruk op onze eigen kwaliteiten. We gaan ons zeker niet teveel aanpassen aan de tegenstander. Waar PSV staat, is me na hun gelijkspel tegen AZ nog niet helemaal duidelijk. Ze zullen tegen ons moeten laten zien of ze in de strijd om plek twee kunnen blijven meedoen. Wij op onze beurt moeten een wedstrijd op de mat leggen als tegen Ajax. Beide ploegen zullen veel strijd gaan leveren.”

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard