string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lovre: ‘Blijven richten op het linkerrijtje’.

Zondag 29 november 2009 om 21:17

De wedstrijd had in de slotfase twee kanten op kunnen gaan. De spelers van FC Groningen waren na afloop overwegend teleurgesteld over het resultaat. Goran Lovre loofde de mentaliteit binnen de ploeg.

FC Groningen hield zondagmiddag in Euroborg slechts een puntje over aan het treffen met NEC. De Trots van het Noorden kwam via Tim Matavz snel op voorsprong, maar kon dit niet vasthouden. Een kopbal in de eerste helft en een benutte penalty in de tweede brachten de Nijmegenaren in een leidende positie. Nicklas Pedersen redde vlak voor tijd een punt. FC Groningen kreeg nog kansen voor de winst, maar de goal viel niet. Na afloop waren er dan ook gemengde gevoelens bij de mannen van trainer Ron Jans.

Michael Jansen maakte zijn debuut in Euroborg en was daar uiteraard content mee. “Het is mooi om voor eigen publiek te spelen,” zegt de in Nijmegen geboren verdediger. De eerste tegengoal viel uit een corner waar ook Jansen bij betrokken was. “Ik had die man moeten dekken, maar hij komt vrij in de zone terwijl wij er met drie man staan. Dat mag nooit gebeuren.”

Twee verloren
Na de spannende slotfase, met genoeg kansen voor de FC, is het de vraag of Jansen blij is met een punt. “Ik denk dat we er toch twee hebben verloren, het resultaat is een beetje teleurstellend. Eigenlijk is dat het hele seizoen al zo. Er zijn allemaal factoren die nu niet echt meezitten. Het is belangrijk als groep bij elkaar te blijven.” Jansen werd twintig minuten voor tijd gewisseld. “Ik heb in de eerste helft een tik op mijn kuit gekregen en voelde op gegeven moment niets meer in mijn been. Ik denk dat het een behoorlijke kneuzing is en hoop dat het meevalt.”

Eerste treffer
Ook Nicklas Pedersen gaf in een eerste reactie aan teleurgesteld te zijn. “Ik kreeg een goede kans in de laatste minuut. De keeper maakte het doel klein en de bal moest omhoog.” Helaas schoot Pedersen naast en kon hij niet zijn tweede van de middag maken. Even daarvoor scoorde de Deen namelijk voor het eerst in Euroborg. “Ik kan me er niet meer veel van herinneren, maar het is altijd fijn om thuis te scoren.”

Linkerrijtje
Goran Lovre zag ook nog positieve punten aan het gelijke spel. “We missen natuurlijk veel spelers en spelen met een jonge ploeg. Het voetbal moet misschien beter, maar dat is heel moeilijk. We kregen die doelpunten te gemakkelijk tegen. Weer uit een standaardsituatie terwijl we de wedstrijd onder controle hadden. We hebben in het laatste kwartier wel laten zien dat we kunnen strijden. Er zit een goede mentaliteit in de ploeg. Het publiek ging erachter staan en dat is erg belangrijk voor ons. Alles staat nog dichtbij elkaar dus we moeten ons blijven richten op het linkerrijtje. We moeten positief blijven.” 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard