string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Los onderdeel geluidsbox zorgt voor oponthoud.

Zaterdag 21 februari 2009 om 23:10

Een loshangend onderdeel van een geluidsbox boven de Noordtribune heeft er voor gezorgd dat de wedstrijd FC Groningen – PSV zaterdagavond ruim 25 minuten later begon dan gepland.

FC Groningen kreeg vlak voor de aftrap melding van een loshangend onderdeel aan het dak van de tribune. Omdat de club geen enkel risico wilde nemen, zeker als het gaat om de veiligheid van de bezoekers in Euroborg, werd besloten een gedeelte van de vakken E en D vrij te maken. Op dat moment was nog onduidelijk of het loshangende voorwerp naar beneden kon vallen.

Tegelijkertijd werd er een specialist ingeschakeld, die zich naar het dak van de tribune heeft begeven. Die specialist meldde dat het loshangende gedeelte voldoende gezekerd was en dat het dus niet naar beneden zou kunnen vallen. Niettemin wilde FC Groningen niet het risico lopen dat er iets zou gebeuren en werden tijdens de wedstrijd de gedeeltes van de vakken vrij gehouden.

FC Groningen vindt het heel vervelend dat de start van de wedstrijd een oponthoud kende, maar rekent erop dat de bezoekers in Euroborg begrip hebben voor het feit dat de veiligheid van mensen prioriteit heeft.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’