L’OM lijkt klaar voor Euroborg.

Dinsdag 15 september 2015 om 14:08

Olympique Marseille heeft een goede generale achter de rug voor de wedstrijd tegen FC Groningen in Euroborg. De Franse grootmacht won afgelopen zondag thuis met 4-1 van Bastia. SC Braga kleurde dit weekend rood in de uitwedstrijd tegen Estoril, Slovan Liberec won uit bij Slovacko.

Olympique Marseille sloot zondagavond in Frankrijk de vijfde speelronde af in de Ligue 1. In het eigen Stade Vélodrome won de topclub, onder toeziend oog van FC-assistent Marcel Groninger, gemakkelijk met 4-1 van Bastia. De ploeg van trainer Michel lijkt dus klaar voor het treffen van donderdag tegen FC Groningen.
Photo Olympique Marseille (c) Yannick PARIENTI / OM
Productief
Marseille begon matig aan het seizoen, maar is door de overwinning van zondag opgeklommen naar de elfde plaats in de competitie met zes punten uit vijf wedstrijden. Opvallend is dat l’OM buitenshuis nog geen punten pakte en zelfs niet tot scoren kwam. Thuis werden er al wel tien doelpunten gemaakt en daardoor is Olympique Marseille op dit moment de meest productieve ploeg in Frankrijk.
Verdediger Benjamin Mendy bracht de tegenstander van de FC zondag op voorsprong, waarna Romain Alessandrini de score in de tweede helft met twee doelpunten verder uitbouwde. Spits Michy Batshuayi maakte de vierde treffer voor de Zuid-Fransen waardoor hij samen met Allessandrini topschutter is van de ploeg. Beide aanvallers maakten tot nu toe drie goals in de competitie.
Braga
SC Braga verloor zaterdag uit bij Estoril met 1-0. De Russische doelman Stanislav Kritsyuk moest bijna twintig minuten voor tijd vissen. Braga speelde toen al met tien man omdat de Braziliaan Mauro vlak na rust tegen twee gele kaarten opliep en daardoor met rood van het veld moest.
Het was een heet avondje nabij Lissabon, want ook de Franse verdediger Willy Boly moest in de slotfase van de wedstrijd met rood van het veld. De ploeg van trainer Paulo Fonseca heeft zes punten verzameld uit vier wedstrijden en staat op een zesde plaats in de Portugese competitie.
Liberec
Slovan Liberec won uit bij Slovacko met 2-1 door een winnende treffer van Josef Šural. De eerste goal voor de tegenstander van FC Groningen werd gemaakt door spits Marek Bakos, zijn vijftigste treffer in de Tsjechische competitie. Voormalig FC’er Ondrej Svejdik mocht in de slotfase als invaller meedoen en speelde daardoor zijn 150ste wedstrijd op het hoogste niveau in Tsjechië. Slovan Liberec staat door de winst op een tweede plaats in de SYNOT Liga met 12 punten uit zes duels.