string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Logo en naamsvermelding op gevel Euroborg.

Dinsdag 19 augustus 2008 om 14:08

In de 194ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afgelopen week en kijkt hij vooruit naar de trip van het eerste elftal naar Athene, de Open Dag van aanstaande zondag én meldt hij het aanbrengen van het logo en de naamsvermelding van FC Groningen op de gevel van Euroborg.

“Nog één oefenwedstrijd en dan zit de voorbereidingsperiode voor de eerste selectie erop. Morgen (woensdag – red.) vertrekt de ploeg met begeleiding richting Athene. Donderdagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd spelen we tegen AEK. Vrijdag keert het gezelschap terug in Groningen. Precies een week later start voor FC Groningen het seizoen 2008/2009 met de uitwedstrijd tegen Vitesse in Arnhem.”
Olympische medaille
“In de selectie van trainer Ron Jans ontbreekt voor de reis naar Athene een aantal namen. Zo zijn Oluwafemi Ajilore en Sepp De Roover nog actief op de Olympische Spelen in Peking. Zij speelden met hun land tegen elkaar in de halve finale van het voetbaltoernooi. Hierdoor zal minimaal één van de twee met een Olympische medaille naar Groningen komen, aangezien Nigeria in de finale staat en daarmee is verzekerd van zilver of goud. België maakt daarnaast nog eens kans op brons. Het mag toch bijzonder worden genoemd dat wij komend seizoen in Euroborg minimaal één Olympische medaillewinnaar hebben lopen.”
“In Athene zullen ook Jeroen Veldmate, Martijn Meerdink en Paul Matthijs afwezig zijn. Zij zijn geblesseerd. Daarnaast hebben Marcus Berg en Andreas Granqvist internationale verplichtingen met de nationale ploeg van Zweden en komt Evgeniy Levchenko met Oekraïne in actie. De selectie voor de trip naar Griekenland wordt aangevuld met Jasmin Ramic, Enrico Pellegriti en Mart Dijkstra van Jong FC Groningen.”
Bekerduel
“De Beloften speelden gisteravond op Sportpark Corpus den Hoorn hun eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. In het bekerduel met Jong FC Emmen kwam de ploeg van trainer Erwin van Looi door een tegentreffer in de laatste minuut van de officiële speeltijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Aangezien het hier in de eerste ronde gaat om een poulesysteem kan Jong FC Groningen zich nog altijd plaatsen voor de volgende ronde. Komende maandag begint voor de Beloften de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong sc Heerenveen.”
“FC Groningen A1 start aanstaande zaterdag met de nieuwe competitie. De ploeg van trainer Paul Raveneau ontvangt om 14.00 uur Feyenoord op Sportpark Corpus den Hoorn. Vorige week donderdag keerde de A1 met een ruime bagage aan ervaringen terug uit Japan. De ploeg nam deel aan een toernooi waarop het als tweede eindigde en ondernam diverse voetbal- en culturele activiteiten in het Verre Oosten. De gehele reis is door het volledige gezelschap als boeiend en zeer leerzaam ervaren.”
Seizoenkaarten
“Door een vertraging bij het verzenden zijn niet alle seizoenkaarten voor 15 augustus bij de supporters thuis bezorgd. In de komende twee weken moet dat alsnog goed komen. Dit betekent dat iedereen ruim voor de eerste oefenwedstrijd in Euroborg, op donderdag 4 september tegen KV Mechelen, de seizoenkaart in huis moet hebben. Indien u uw seizoenkaart nog niet heeft én u wilt bij de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen op uw eigen plaats zitten, dan kunt u contact opnemen met de supportersbalie om uw eigen plek te reserveren.”
Open Dag
“Zoals waarschijnlijk al bekend is, wordt komende zondag in en om Euroborg de Open Dag gehouden. Vanaf 11.00 uur gaan de poorten open. Centraal tijdens de Open Dag staat traditiegetrouw de spelerspresentatie. Deze start in het stadion om 13.00 uur. De presentatie is in handen van sportverslaggever Jan Joost van Gangelen, één van de televisiepresentatoren van de nieuwe voetbalzender Eredivisie Live. Voor kinderen zijn er tal van activiteiten. Als een kind zich tijdens de Open Dag inschrijft bij de FC Groningen Junior Club, wordt er kans gemaakt op een gratis kaart voor de oefenwedstrijd FC Groningen – KV Mechelen.”
“Tijdens de Open Dag is te zien hoe een lang gekoesterde wens van de club en haar supporters in vervulling is gegaan. Op de gevel van Euroborg wordt namelijk het logo en de naamsvermelding van FC Groningen aangebracht. De werkzaamheden daartoe starten vandaag (dinsdag – red.). Vermeldenswaardig is ook dat wij de gloednieuwe presentatiegids kunnen aanbieden. Dit liefst tweehonderd pagina’s tellende boekwerk, met alle relevante informatie over de club en de selectie voor komend seizoen, kost slechts 2 euro. Het volledige programma van de Open Dag is te vinden op deze website.”
Website
“Sinds www.fcgroningen.nl is vernieuwd, is het aantal zogenaamde ‘pageviews’ op de website explosief gestegen. In de oude vorm werden er gemiddeld rond de 600.000 pagina’s per maand op de clubwebsite bekeken. In de afgelopen maand lag dit aantal op liefst anderhalf miljoen. Met deze cijfers scoort FC Groningen na de traditionele Top-3 en de website van de KNVB het beste. We streven er naar de kwaliteit van de clubsite nog verder te verbeteren. Zo is donderdagavond direct na het oefenduel met AEK een wedstrijdverslag te lezen. Webredacteur Bas Kammenga zal in Athene bij de wedstrijd aanwezig zijn.”
“Vanaf volgende week zal huis-aan-huis in Noord-Nederland een speciale presentatiekrant van FC Groningen worden bezorgd. Deze bijzondere editie kent een oplage van maar liefst 500.000 exemplaren en bevat allerlei informatie over de kaartverkoop voor wedstrijden in Euroborg. Zoals reeds gemeld zal er vanaf komend seizoen meer ruimte zijn voor de verkoop van losse kaarten en in de krant wordt toegelicht op welke wijze mensen aan een kaart kunnen komen voor een wedstrijd van FC Groningen in Euroborg. Tevens is er in de presentatiekrant volop aandacht voor de nieuwe voetbalzender Eredivisie Live.”
Medische staf
“Vanaf 1 september zal de medische staf van FC Groningen een nieuwe bezetting kennen. Na ruim zeven jaar heeft fysiotherapeut Erik Damhof de organisatie verlaten. Zijn plaats is inmiddels ingenomen door Peter Eppinga, die reeds binnen FC Groningen werkzaam was. Daarnaast zal Wim Marquering op parttime basis de medische staf gaan aanvullen. Ton Rozema vormt samen met hen het trio fysiotherapeuten, dat onder leiding staat van clubarts Frank Baarveld. Henk Hagenauw is en blijft de vaste verzorger.”
“Met de mededeling dat volgende week maandag de traditionele persdag wordt gehouden, waarbij wij onder meer de doelstellingen van de club voor het nieuwe seizoen zullen formuleren en er een elftalfoto wordt gemaakt, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’