string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Linssen: ‘We waren zo dichtbij een stuntje’.

Vrijdag 27 november 2015 om 00:53

FC Groningen leek lang op weg naar een stunt in Frankrijk, maar verspeelde in de slotfase een Europees punt en verloor uiteindelijk et 2-1 van Olympique Marseille. De Groningse treffer werd gemaakt door aanvoerder Hedwiges Maduro. Middenvelder Maduro en aanvaller Bryan Linssen waren na afloop teleurgesteld over het verlies.

Linssen zag vanaf de bank dat de Belgische spits Michy Batshauyi vlak voor het laatste fluitsignaal de beslissende 2-1 binnenkopte. De Groningse vleugelaanvaller was twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald. “We hebben twee domme doelpunten weggegeven en dat is zonde,” aldus Linssen. “We waren zo dichtbij een stuntje en dan is het triest wanneer het net niet lukt. Natuurlijk hebben we ook in de tweede helft wel behoorlijk wat kansen tegen gekregen, maar er lag voldoende ruimte om te voetballen.
FC Groningen moest in de eerste helft voornamelijk tegenhouden, maar kwam er in de tweede helft veelvuldig gevaarlijk uit. “We hebben in de rust de puntjes op de i gezet en ik vond dat we na de pauze goed uit de startblokken kwamen. Dan is het heel jammer dat je hier toch verliest. Op dit moment is het gewoon heel teleurstellend. Nu moet het over een paar werken thuis tegen Braga maar gebeuren.”
Hedwiges Maduro maakte vlak na rust de gelijkmaker en zag mede daardoor een ander FC Groningen op het veld staan. “Dat had met lef te maken,” aldus Maduro. “In de eerste helft was het angstig en hadden we in de opbouw vaak balverlies. In de tweede helft lukte het om onder de druk uit te komen en dan kunnen we goed voetballen, ook tegen Olympique Marseille. We moeten als team de momenten waarin het minder gaat, sneller vergeten. Daar minder lang in blijven hangen. In de tweede helft doen we het gewoon en gaat het goed.”
Helaas kreeg de FC in de slotfase alsnog de deksel op de neus. Het zijn de Europese wetten waar de ploeg dit seizoen al eerder mee kennismaakte. “Het gaat om de details. Wij krijgen vlak daarvoor een grote kans en wanneer die erin gaat heb je weer andere wedstrijd. Het zijn kleine dingen, maar wel belangrijk. Daar gaat het om en zo ver zijn we nog niet, dat is de conclusie. De goals gaven we te gemakkelijk weg, daar moeten we in groeien, moeten we harder in worden en dan kunnen we in de Eredivisie heel ver komen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’