string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Linssen: ‘Twee Limburgers beslissen Derby van het Noorden’.

Zondag 13 september 2015 om 15:48

FC Groningen won zondag de Derby van het Noorden met 3-1 van sc Heerenveen. Danny Hoesen en Bryan Linssen gaven de FC al vroeg in de wedstrijd een mooie voorsprong. Voor beide spelers betekende dit het eerste doelpunt in Euroborg in dienst van FC Groningen.

Nieuweling Linssen had in de voorgaande wedstrijden al wat kansen om te scoren en wist in de beladen derby tegen de Friezen voor het eerst echt af te drukken. “Heel mooi natuurlijk,” lachte de kleine buitenspeler. “Ook voor Heracles maakte ik tegen sc Heerenveen mijn eerste doelpunt, dus ik had het al een beetje ingecalculeerd, haha. Zonder gekheid, het is voor mij fijn dat ik van die hatelijke nul af ben en het kan nu alleen nog maar mooier worden”
Mooie dag
Linssen, die werd verkozen tot Essent Man of the Match, was heel blij met de start van zijn team. “Alles ging goed, we hadden druk op de bal en begonnen heel agressief. Het enige wat we onszelf konden verwijten, was dat we de 3-0 verzuimden te maken. Het is vaak moeilijk om een 2-0 voorsprong vast te houden. Wanneer je een tegengoal krijgt, komt er zoveel druk en stress op te staan. Het was goed dat we de 3-1 uiteindelijk vrij snel maakten. Ik denk dat de supporters blij waren met ons spel en natuurlijk met de overwinning, dus het is een mooie dag voor iedereen.”
FC Groningen kwam al binnen de minuut op voorsprong door een doelpunt van Danny Hoesen. De treffer werd door het gehele team uitbundig gevierd en ook Linssen was heel blij voor de spits. “Danny en ik kennen elkaar al heel lang, hebben samen in de jeugd bij Fortuna gespeeld. Twee Limburgers beslissen hier vandaag de Derby van het Noorden, dat is toch mooi!”
Hoesen
Bij Hoesen zelf was de opluchting na afloop van de wedstrijd van het gezicht af te lezen. “Ik had het niet zo gepland om direct in de eerste minuut te scoren, maar ik wilde me wel graag laten zien vandaag. Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat ik vandaag een goal wilde maken. Het is mooi dat ik de bal al snel via een sliding binnen kon werken. Ik heb geleerd van vorig jaar, een spits moet goals maken. Daar ben ik hard aan gaan werken en in geloven. Ik ben gaan geloven in dit soort ballen.”
De spits werd in de slotfase van de wedstrijd onder luid applaus van het publiek in Euroborg naar de kant gehaald. “Er is vorig jaar genoeg kritiek geweest en dat was ook terecht. Daarom is het heerlijk dat ik het nu heb kunnen laten zien en wanneer de supporters dat beamen met applaus bij mijn wissel is dat extra lekker.”
Verbeterpuntje
Over het spel van zijn ploeg was de aanvaller meer dan tevreden. “We speelden de eerste helft heel goed met veel druk, alleen moeten dat beter leren doseren. Het kost veel energie Wanneer je Heerenveen bij de strot hebt, moet je niet meer loslaten en door de 3-0 niet te maken, laten we ze in leven. Dat is een verbeterpuntje. Toch hebben we de hele wedstrijd laten zien dat we vandaag wilden winnen!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’