string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Linssen: ‘PSV-thuis is mooie wedstrijd’.

Vrijdag 04 maart 2016 om 14:53

FC Groningen neemt het zaterdagavond in Euroborg op tegen landskampioen PSV. De Trots van het Noorden treft in de Eindhovenaren wederom een ploeg in vorm, maar aanvaller Bryan Linssen is overtuigd dat zijn team gaat knokken voor een goed resultaat. Michael de Leeuw begroet zaterdagavond een goede vriend en Lorenzo Burnet mag zich sinds lange tijd weer eens aan het thuispubliek laten zien.

Linssen maakte vorige week tegen FC Twente na enkele weken afwezigheid door een blessure zijn rentree als invaller en hoopt tegen PSV weer in de basis te staan. “Ik wil natuurlijk altijd starten en heb een volle trainingsweek achter de rug,” zegt de aanvaller. “Ik voel me fit genoeg en PSV-thuis is een mooie wedstrijd. We zijn geen favoriet, kunnen vanuit de underdogrol spelen, dat is fijn en tegenwoordig kan iedereen van iedereen winnen.”
Klaar voor
Volgens Linssen is de wedstrijd tegen PSV een goede uitdaging om het sentiment rondom de laatste wedstrijden om te draaien. “We hebben afgelopen week gesproken over de wedstrijd tegen FC Twente. Wat er niet goed ging, wat beter moet en wat we tegen PSV gaan doen. Daar hebben we op getraind en ik hoop dat we er klaar voor zijn om de punten in Euroborg te houden.”
FC Groningen treft in de persoon van PSV-doelman Jeroen Zoet één van de uitblinkers van de laatste weken. Zo werd de doelman onlangs uitgeroepen tot Speler van de Week in de Champions League. Linssen scoorde in het verleden onder meer al drie Eredivisiegoals tegen Zoet en hoopt dit zaterdag weer te doen. “Het klopt, ik heb al vaker tegen hem gescoord, ook in zijn RKC tijd,” herinnert Lissen zich. “Zoet ligt mij wel,” grapt de aanvaller.
Goede vriend
Voorafgaand aan de wedstrijd zal voormalig aanvoerder Maikel Kieftenbeld afscheid nemen van het publiek in Euroborg. Voor Michael de Leeuw het weerzien met een goede vriend. “We hebben nog vaak contact en het is altijd leuk om Maikel te zien. Hij blijft ook bij me slapen. ‘Kieft’ heeft in de vijf jaar dat hij in Groningen speelde veel voor de club betekend en verdient dan ook een mooi afscheid.”
Burnet
Lorenzo Burnet staat morgenavond voor het eerst sinds eind november weer aan de aftrap tijdens een wedstrijd in Euroborg. “Op dit moment is PSV sowieso één van de beste ploegen in Nederland. PSV kan heel goed voetballen, maar wij willen het ze heel lastig maken. We hebben de eerste helft tegen Ajax laten zien hoe we willen strijden. En we moeten zorgen dat we onze ‘restverdediging’ goed voor elkaar hebben, want ook in de omschakeling is PSV erg gevaarlijk. Maar ook tegen PSV zullen wij zelf kansen krijgen. Het is nu tijd onze kansen weer te gaan benutten.”
Zijn directe tegenstander is rechtsbuiten Luciano Narsingh. “Het is wel leuk om tegen een vriend te spelen. We hebben elkaar al veel vaker getroffen en het zijn altijd mooie en speciale duels. Ik geniet daar wel extra van.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’