string(9) "claudebot"

Linssen: ‘Niet de schoonheidsprijs, wel de punten’.

Zondag 20 september 2015 om 20:03

FC Groningen won zondag de afsluitende wedstrijd in competitieronde 6 met 2-0 van AZ. Bryan Linssen maakte de eerste treffer van de middag en invaller Mimoun Mahi schoot het duel in blessuretijd in het slot door de 2-0 te maken.

De wedstrijd tegen AZ betekende het derde duel in Euroborg in een week. Buitenspeler Linssen beaamde dat zijn benen aan het einde van de wedstrijd tegen de Alkmaarders zwaar aanvoelden.
“De laatste minuten ging het echt niet meer,” zuchtte Linssen. “Het was telkens omschakelen en aanzetten. Je merkt dan dat je geen week rust hebt gehad en dat doet wel wat met je, maar het is ook mentaal. In je hoofd moet je weer willen vlammen en denken dat je fit bent. Daarnaast moeten we het ook aankunnen, we zijn immers profvoetballers, maar vanzelfsprekend is het niet. Het zijn stuk voor stuk heel zware wedstrijden en in die negentig minuten moeten we iedere keer alles geven.”
Man of the Match
Linssen, net als vorige week tegen sc Heerenveen door de supporters uitgeroepen tot uitgeroepen tot Essent Man of the Match, wist dat het treffen met AZ kwalitatief niet de beste wedstrijd van het seizoen was tot nu toe. “We wisten van te voren dat het zwaar zou worden en het verdiende niet de schoonheidsprijs, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen en nu op tien punten staan. Dat we wel als winnaar van het veld komen, zegt dat we een goed team hebben.”
Volgens Linssen was de ploeg gebrand om thuis net als vorige week drie punten te pakken. “We hebben vooraf tegen elkaar gezegd dat we geen punten wilden laten liggen na een Europese wedstrijd en waren ervan overtuigd dat we zouden winnen. Het was niet op een mooie manier, maar de vreugde was er in de kleedkamer niet minder om. Traplopen moet ik nu even niet aan denken, ik lig vanavond lekker op de bank.”
Effectief
Mimoun Mahi kwam direct na rust als invaller in het veld en maakte alweer zijn vierde doelpunt van de competitie. Met zijn treffer schoot hij het duel in blessuretijd in het slot. De spits is tot op heden uiterst effectief. “Hoe ik het doe, weet ik ook niet, maar de ballen gaan erin en dat is hartstikke fijn,” meent Mahi.
“Ik zag dat de lange hoek open lag en raakte de bal perfect. Misschien komt het omdat ik niet meer zoveel nadenk over een kans wanneer ik er één mis. Dat gaat toch in je hoofd zitten. Als ik deze bal vorig jaar had geschoten, had hij vast niet gezeten. Nu is er vertrouwen en dat is heerlijk.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus