string(9) "claudebot"

Linssen: ‘Laten wij de tweede verrassing worden deze week’.

Woensdag 16 september 2015 om 17:59

FC Groningen start donderdag het Europese avontuur met de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille. Hans Hateboer kijkt enorm uit naar het duel. Voor Bryan Linssen kan het een Europees debuut worden en Hedwiges Maduro hoopt op de steun van het fanatieke thuispubliek.

Bryan Linssen gaf bij zijn presentatie, voorafgaand aan het seizoen, aan dat het spelen van Europees voetbal een droom was. Die droom wordt donderdag eindelijk werkelijkheid. “Ik kijk er enorm naar uit en kan niet wachten,” vertelt Linssen na afloop van de afsluitende training in Euroborg. “Het is zeker een droom die uitkomt, maar het is niet zo dat ik daardoor vanavond anders zal slapen. Ik leef er net zo naartoe als naar andere wedstrijden, al is het toch wel apart. Het stadion ziet er anders uit, alles is mooi versierd en er is veel meer aandacht van buitenaf.”
Verrassing
Linssen is zich ervan bewust dat er donderdagavond een goede tegenstander op het veld staat in Euroborg. “Het is een heel goede ploeg, een topploeg met goede spelers. Dat weten we, maar wij moeten zorgen dat zij straks ook veel van ons te weten zijn gekomen. We hebben deze week een mooi voorbeeld gezien bij PSV en laten wij maar de tweede verrassing worden deze week.”
Hans Hateboer komt in de persoon van Karim Rekik een bekende tegen bij de Fransen. De twee verdedigers stonden vorige week nog gezamenlijk op het veld bij Jong Oranje. “Hij heeft me wel iets verteld over Marseille,” aldus Hateboer. “Het is een fysiek sterke ploeg en de sfeer in het stadion daar schijnt fantastisch te zijn. Verder hebben we deze week geen contact gehad. We hebben elkaar de hand geschud en ‘tot volgende week’ gezegd.”
Goede spelers
Berichten uit Frankrijk lieten doorschemeren dat er bij Olympique Marseille wellicht een paar wijzigingen in de basis worden verwacht. Volgens de back maakt het niet uit wie er speelt en blijft het een tegenstander van formaat. “Men zegt dat wij een goede bank hebben, maar dat geldt zeker ook voor hun. Het zijn stuk voor stuk goede spelers en dan maakt het vast geen groot verschil wie er nou uiteindelijk speelt.”
Hateboer heeft veel zin in het treffen met l’OM. “Ik denk dat iedereen dat heeft. Het is uitverkocht huis en we hopen op een geweldige sfeer met de twaalfde man achter ons. Het is lekker om thuis te beginnen en dan ook nog direct tegen een heel grote ploeg. We willen er net als tegen Heerenveen vanaf het begin bovenop vliegen, het geloof is bij mij zeker aanwezig.”
Vol aan de bak
Met Olympique Marseille krijgt de FC direct de club met de meeste uitstraling op bezoek. Hedwiges Maduro is duidelijk over de Franse tegenstander. “In mijn ogen zijn zij de favoriet van de groep,” aldus de middenvelder in het wedstrijdprogrammaboekje van donderdagavond.
“We moeten vol aan de bak, maar voetbal is voetbal en er is altijd een kans. We zullen minder vaak de bal hebben en moeten ons daardoor niet gek laten maken. Als je in Europa speelt, moet je echter altijd de intentie hebben om door te gaan en dus moet je thuis punten zien te pakken.”
Oude bekende
De ploeg uit Marseille staat sinds kort onder leiding van de Spanjaard Michel, de coach die Maduro eerder in zijn carrière van Valencia naar Sevilla haalde. “Het is leuk om elkaar weer te zien. Direct na de loting hebben we wel even contact gehad. Hij heeft met zijn teams altijd van achteruit willen voetballen. Het draait nog niet echt bij Marseille, dat is op het eerste oog wellicht gunstig voor ons, maar het is een grote club en ze hebben veel goede spelers.”
Maduro maakte afgelopen zondag in de Derby van het Noorden kennis met het fanatieke FC Groningen publiek en hoopt donderdag wederom op de steun van de supporters. “We moeten zorgen dat we het publiek snel achter ons krijgen. Ik heb in de wedstrijden die ik hier als tegenstander heb gespeeld, gemerkt dat het in Euroborg flink kan spoken. Die positieve energie en steun hebben we nodig, zodat we in periodes dat we het moeilijk hebben dat extra zetje krijgen.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’