string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Linssen: ‘Heracles verrassing van het seizoen’.

Vrijdag 18 december 2015 om 14:28

FC Groningen strijdt zaterdagavond in de laatste speelronde voor de winterstop in Almelo in een rechtstreeks gevecht met Heracles om de vierde plek op de ranglijst. Bryan Linssen komt terug bij de club waar hij twee seizoenen speelde, Juninho Bacuna maakte vorig jaar zijn debuut voor de FC in Almelo. Zaterdag staat de jongeling voor zijn basisdebuut.

Linssen groeide bij Heracles Almelo uit tot een volwaardige Eredivisiespeler en zijn goede spel leverde hem een transfer op naar FC Groningen. Het weerzien met zijn voormalige teamgenoten is speciaal volgens Linssen. “Het is leuk om elkaar weer te zien,” vertelt de aanvaller. “Ik heb nog redelijk veel contact, zit ook nog in hun groepsapp, maar als de wedstrijd er eenmaal is, telt maar één ding en dat is winnen.”
Teamprestatie
De kans dat er via de App belangrijke informatie bij de tegenstander van zaterdag is weg te peuteren is volgens Linssen niet aan de orde. “Nee, maar er zijn ook weinig geheimen voor elkaar. Ik zal er voor de lol nog wel wat inzetten, denk ik.” Bij winst gaat de FC naar de vierde plaats op de ranglijst, de plek waar tegenstander Heracles nu bivakkeert. De Almeloërs doen het dit seizoen uitstekend. “Ze zijn de verrassing van dit seizoen. Qua spelers is het niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar de speelstijl wel. Wij moesten vorig jaar vooral inzakken, nu spelen ze aanvallend en met veel druk. Ze hebben veel goede voetballers die kunnen uitblinken met doelpunten, maar het is vooral een teamprestatie.”
Veel lijkt op dit moment goed te vallen bij de ploeg uit Almelo. Linssen is geducht voor de kwaliteiten van de tegenstander, maar ziet ook genoeg mogelijkheden. “Het is geen FC Barcelona en ze hebben ook voldoende zwakkere punten. Daar moeten we gebruik van maken en we weten wat ons te doen staat. We willen daar winnen en als vierde de winterstop in gaan.”
Bacuna
Juninho Bacuna maakte vorig seizoen als invaller zijn debuut in de Eredivisie in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Met de schorsing van Johan Kappelhof en de blessure van Hedwiges Maduro is de kans aanwezig dat Bacuna een rol gaat spelen in de wedstrijd. Tijdens de afsluitende training speelde de jongeling zelfs mee met het basisteam.
“Kappelhof is geschorst en Maduro geblesseerd, dus ik had het al een beetje kunnen zien aankomen,” aldus Bacuna. “De keuze is op mij gevallen en natuurlijk brengt het wat meer zenuwen met zich mee omdat het een basisdebuut is. Het is gezonde spanning en ik moet gewoon mijn normale dingen blijven doen. Op 5 februari van dit jaar maakte in daar mijn debuut en een basisdebuut zal ook heel speciaal zijn. We moeten de eerste seizoenshelft met een goed gevoel afsluiten, ons eigen spel spelen en strijd leveren. We gaan er alles aan doen om als vierde de winterstop in te gaan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’