string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Linssen: ‘Geluk moet je afdwingen, dat hebben we niet gedaan’.

Zondag 02 augustus 2015 om 21:29

FC Groningen verloor zondagavond de strijd om de Johan Cruijff Schaal van PSV. In de Amsterdam ArenA werd het uiteindelijk 3-0 voor de landskampioen, maar volgens Bryan Linssen en Jesper Drost was de uitslag geflatteerd. Linssen begon bij de Groningers in de basisopstelling, terwijl Drost als invaller in het veld kwam. Beide nieuwelingen keken terug op hun officiële debuut voor FC Groningen.

Bryan Linssen was van de Groningers het dichtst bij een doelpunt. Zijn inzet vlak voor rust spatte echter uiteen op de paal. De aanvaller baalde dat het zijn ploeg niet mee zat. “Dit was een geflatteerde nederlaag. Ik denk dat wij in de eerste helft de bovenliggende partij waren, maar het ontbrak ons aan geluk.”
“Het is zuur dat zoiets in een wedstrijd gebeurt waarin de prijzen worden verdeeld. Aan de andere kant moet je geluk afdwingen en dat hebben we niet gedaan. Ik heb mijn eigen kansen ook niet afgemaakt. Daar baal ik ontzettend van. Ik had twee doelpunten kunnen maken en daar word ik als aanvaller uiteindelijk op afgerekend.”
Invalbeurt
Jesper Drost was een andere debutant aan de kant van FC Groningen. De middenvelder kwam afgelopen week over van PEC Zwolle en mocht in de tweede helft invallen. “Ik ben blij dat ik mijn debuut heb mogen maken, maar had dat natuurlijk liever met een andere stand gedaan. Het was nu moeilijk om iets te forceren.”
Vanaf de bank zag Drost dat zijn team een goede eerste helft speelde. “We hebben een paar grote kansen gehad, maar zij kregen een kans en direct was het een doelpunt. Dat is misschien het verschil met een echte topclub. Ik vind de uitslag geflatteerd en denk dat we in de eerste helft voor hadden moeten staan.”
Hoewel Drost baalde van de uitslag van zijn eerste wedstrijd voor de Trots van het Noorden, is hij tevreden over zijn eerste dagen bij zijn nieuwe club. “Het is voor mij een nieuwe omgeving en dat is even wennen, maar ik ben goed opgevangen door de groep en dat is fijn.”
Keihard gewerkt
Jarchinio Antonia was in mei met twee assists één van de hoofdrolspelers in de gewonnen bekerfinale. De aanvaller had na de beker ook graag een schaal gewonnen, maar dat mocht helaas niet zo zijn. “Ik vind wel dat we als team goed hebben gespeeld en we hebben keihard gewerkt. Als voetballer wil je natuurlijk iedere prijs, waar je om speelt, pakken. Het winnen van prijzen is niet voor iedereen weggelegd en dus is het ontzettend jammer dat het niet is gelukt.”
Antonia was in de tweede helft betrokken bij een aanval van FC Groningen waarna hij binnen het strafschopgebied ten val werd gebracht. Er klonk geen fluitsignaal en uit de daaropvolgende counter maakte PSV de beslissende 3-0. Antonia was duidelijk in zijn oordeel over het moment. “Mimoun Mahi kopte de bal terug naar me en in het duel met de PSV-verdediger werd mijn been weggetrapt. Zij scoren uit de tegenaanval de 3-0 en dan is het over en uit. Een ploeg als PSV geeft zo’n voorsprong niet meer uit handen. Het geloof was daarna weg en dan kun je de prijs vergeten.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard