string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Linssen: ‘Geen informatie gehad en dat krijgt hij ook niet van mij’.

Maandag 25 januari 2016 om 14:37

FC Groningen neemt het dinsdagavond in Tilburg op tegen Willem II. Lorenzo Burnet trainde tijdens de afsluitende training volledig mee. Voor Bryan Linssen is de wedstrijd tegen Willem II een duel tegen zijn broer die deel uitmaakt van de staf van de Tilburgers.

Edwin Linssen, de oudere broer van FC-aanvaller Bryan, is assistent-trainer bij de nummer 14 van de Eredivisie. Het geeft de wedstrijd voor de broers een speciaal tintje. “Er zullen wat meer familieleden op de tribune zitten, maar hij speelt niet meer dus is het wel iets minder speciaal dan wanneer je elkaar op het veld tegenkomt,” aldus de Groningse Linssen.
Informatie
Hoewel de broers goed contact hebben met elkaar, hoeft geen van beide te rekenen op geheime informatie. “Ik heb geen informatie gehad en dat krijgt hij zeker ook niet van mij,” lacht Bryan. “Maar tegenwoordig zijn er bijna geen geheimen meer voor elkaar. De clubs weten alles van elkaar en we hebben veel wedstrijden van ze gezien. Er zijn bij beide ploegen wat blessures, dus is de enige vraag nog hoe dat wordt ingevuld. Verder zijn zij in Stijn Wuytens een belangrijke speler kwijtgeraakt en moeten ze dat verlies opvangen.”
Willem II staat veertiende op de ranglijst en zal de punten net als FC Groningen hard nodig hebben. “Ze hebben gewoon een goede ploeg, maar scoren te weinig. Dat is hun probleem. Ook wij moeten zorgen dat we weer gaan scoren. Afgelopen vrijdag stonden we wel als een team, maar maakten we de mogelijkheden niet af. Wanneer je niet scoort, win je ook geen wedstrijden. We moeten zorgen dat we de kansen deze keer wel afmaken, wanneer we de helft van de mogelijkheden morgen afmaken, moet het zeker goed komen.”
Overleg
Lorenzo Burnet was de laatste twee duels niet inzetbaar voor trainer Erwin van de Looi vanwege een rugblessure. De linksback hoopt tegen Willem II wel speelklaar te zijn. “Dat moet morgen blijken, maar we gaan er alles aan doen,” zegt Burnet. “Ik zal in overleg met de fysio’s zo goed mogelijk proberen te herstellen. Ik ben voetballer en wil natuurlijk weer zo snel mogelijk spelen.”
Burnet hoopt dat zijn club dinsdag de kansen afmaakt. “We hebben vrijdag wel gespeeld om te winnen, maar ik denk dat we af en toe sneller moeten schieten en meer ons geluk moeten zoeken. Zodoende moet je zorgen dat het ook een keer jouw kant op valt. Hopelijk kan ik morgen mijn bijdrage leveren, daar ga ik alles aan doen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’