string(9) "claudebot"

Linssen geblesseerd; Mahi twijfelgeval.

Vrijdag 18 maart 2016 om 15:41

Trainer Erwin van de Looi heeft zondagmiddag in Euroborg niet de beschikking over Bryan Linssen. De vleugelaanvaller was afgelopen weekend geschorst, maar kampt tevens met een enkelblessure. De inzetbaarheid van Mimoun Mahi vormt nog een vraagteken.

Naast Linssen is Dino Islamovic niet inzetbaar. De Zweed is niet wedstrijdfit. Jarchinio Antonia maakt nog deel uit van de selectie van Jong FC Groningen. De vleugelaanvaller reist na het weekend af naar Curaçao voor een tweetal interlands met het team van bondscoach Patrick Kluivert in het kader van de Caribbean Cup.
Middenveld
Erwin van de Looi kon de opstelling voor zondag nog niet bekend maken. Op de voorlaatste training droeg Michael de Leeuw een hesje en hij lijkt een nadrukkelijke kandidaat om Danny Hoesen af te lossen in de punt van de aanval. Van de Looi zei tijdens het wekelijkse perspraatje hierover het volgende: “In de aanloop naar de wedstrijden tegen PSV en Excelsior heb ik aangegeven waarom we bepaalde keuzes op het middenveld hebben gemaakt. Die argumenten gelden nog steeds. Voor De Leeuw betekent dit dat hij in de aanloop naar Vitesse één van de kandidaten is voor de spitspositie. Op dit moment zijn er overigens zaken die belangrijker zijn dan het plan wat we altijd minutieus voorbereiden: we zijn nu op zoek naar spelers met veel energie, karakter en strijdlust. En Michael heeft vorige week met zijn invalbeurt op dat vlak een uitstekende rol gespeeld.”
Belastbaarheid
Mimoun Mahi startte vorige week bij Excelsior in de basis, maar verscheen deze week pas vrijdagochtend weer voor het eerst op het trainingsveld. “Zijn belastbaarheid is al vanaf het moment dat hij van de amateurs naar Sparta kwam, een issue”, zo laat Van de Looi weten. “De weerstand in de wedstrijden in de Eredivisie is hoger, dan die in de Jupiler League. Mimoun traint bij ons altijd al aangepast, maar de wedstrijden kunnen we niet aanpassen. Het uur dat hij op het kunstgras van Excelsior speelde, daarop heeft zijn lichaam helaas heftig gereageerd. Zaterdag kijken we of hij bij de achttien voor zondag kan zitten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’