string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Linssen: ‘Er was veel meer mogelijk’.

Vrijdag 02 oktober 2015 om 01:12

Na afloop van Braga-Groningen waren de spelers van FC Groningen teleurgesteld, omdat ze het gevoel hadden dat er meer had ingezeten na de nipte nederlaag. Bryan Linssen kreeg in de slotfase nog een kans op de gelijkmaker en aanvoerder Michael de Leeuw vindt dat de groep nog open ligt met de dubbele confrontatie met Slovan Liberec voor de boeg.

Linssen had vijf minuten voor tijd op aangeven van Danny Hoesen een kans op de gelijkmaker en was gezien het spelbeeld in het laatste uur teleurgesteld. “Dit was onnodig, we hebben hier punten laten liggen. We begonnen ontzettend slecht aan de wedstrijd, pakten geen duels en het was gewoon veel te slap. Dat had nooit gemogen.”
“Daarna pakten we het goed op en heeft Braga denk ik met samengeknepen billen gezeten in de gehele tweede helft. Wanneer we zo beginnen als hoe we eindigen, hadden we kunnen winnen, want die goal zou toch ooit wel een keer vallen. Ik had ‘m ook nog op mijn hoofd, raakte de bal te vol en had hem meer moeten schampen.”
Verdienste
Michael de Leeuw kwam met dezelfde bewoordingen, al gaf hij de tegenstander ook credits. “We zijn verkeerd begonnen omdat we in de beginfase de goal tegen krijgen, maar ik denk dat het ook de verdienste van hun was. Zij speelden goed en wij kwamen niet in de duels. Dat was ook hun verdienste, zij waren echt goed en wij hadden geen grip op ze. Ze maakten een mooie goal en kregen nog meer kansen.”
Na de wissel kantelde de wedstrijd. “Op gegeven moment kregen we er wel grip op en dan moeten we de juiste keuzes maken om toch grotere kansen te krijgen. We hebben wel wat mogelijkheden gekregen, maar konden we er geen grote kansen van maken. Het zijn dan net de keuzes die we in die momenten maken. Ik denk dat we zeker vier grote mogelijkheden gekregen, maar de keuzes die we op dat moment maken moeten beter.”
Niet onmogelijk
De aanvoerder keek alvast vooruit naar de volgende wedstrijden tegen Slovan Liberec. “Vandaag heeft Braga in de eerste helft echt wel grote kansen gekregen en was de druk groot. Maar wij hebben zelf onze kansen ook gekregen en als het dan lang 1-0 blijft, dan hoop je toch nog op de gelijkmaker. Ik heb gehoord dat Liberec heeft gewonnen waardoor zij samen met Marseille op drie punten staan. Braga staat op zes dus alles is nog mogelijk en de groep is nog open. Het wordt lastig, maar het is niet onmogelijk. We hebben nu een mooie dubbele confrontatie met Liberec en daar moeten we nog punten pakken, willen we nog meedoen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’