string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘We wilden graag zo beginnen’.

Woensdag 12 februari 2014 om 23:16

Krisztian Adorjan maakte woensdagavond het Groningse doelpunt in het 1-1 gelijkspel met FC Twente. De Hongaar zag dat zijn ploeg kansen had op de overwinning, maar kom uiteindelijk leven met een punt. Aanvoerder Rasmus Lindgren was vooral tevreden over het begin van FC Groningen.

“We wilden graag zo beginnen,” zegt Lindgren. “In duels komen en duels winnen. We speelden vrij compact en zakten soms wellicht iets te ver terug, maar dat had ook met de kwaliteiten van FC Twente te maken. Qua balbezit was Twente de bovenliggende partij, maar qua kansen was het gelijk. Zeker met Richairo Zivkovic kregen we op het einde nog een heel grote kans.” Het was alweer een tijdje geleden dat Lindgren een hele wedstrijd voetbalde in Euroborg. Het moeilijk bespeelbare veld, maakte het een zware avond. “Het was heel zwaar, ook doordat we veel moesten lopen. FC Twente is natuurlijk een goed voetballende ploeg.”
Krisztian Adorjan, de maker van het Groningse doelpunt, kon uiteindelijk wel leven met de puntendeling. “Ze hadden veel balbezit zonder echt grote kansen te krijgen. Wij wilden aan de bal graag ons eigen voetbal spelen. De drie punten hadden er ingezeten, maar een punt tegen een goede ploeg als FC Twente is ook mooi. Zo is het soms in voetbal.”
Adorjan zette zijn ploeg in de beginfase van de wedstrijd op voorsprong. “Hans Hateboer kwam goed door over rechts en gaf en uitstekende voorzet. Ik wist niet direct of de bal over de lijn was, maar hoopte er natuurlijk wel op. Het was fijn om weer vanaf het begin te mogen starten en ik zal er alles aan doen om mijn basisplaats vast te houden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’