string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Ik vond deze mooier dan die van vorige week’.

Zondag 10 april 2016 om 18:25

Aanvoerder Rasmus Lindgren schopte tegen De Graafschap voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd een vrije trap tegen de touwen. De Zweed vierde de treffer uitbundig.

Lindgren staat niet te boek als een doelpuntenmachine, maar de laatste twee wedstrijden wist de verdediger twee keer het net te vinden. “Het is voor het eerst in mijn carrière dat ik twee weken achter elkaar scoor en om me nu een vrijetrappenspecialist te noemen, gaat me net even te ver,” lacht Lindgren.
Specialist of niet, Lindgren ging resoluut achter de bal staan toen de vrije trap in de slotfase van de eerste helft werd toegekend. “Als je de vorige keer hebt gescoord, mag je bepalen hè,” zegt de captain met een knipoog. “Ik had een goed gevoel en de bal zat er mooi in. Ik vond deze mooier dan die van vorige week. Dat was meer hopen terwijl deze bewuster was.”
De Zweed was zeer blij met zijn goal en juichte uitbundig. Hij zocht contact met één van de hoekvakken in Euroborg. “Ik keek naar mijn gezin. Het is mooi om hier thuis te scoren en met mijn vrouw en kinderen op de tribune is dat helemaal fantastisch.”
De captain was blij met de drie punten, maar niet tevreden over het spel van zijn team voor de pauze. “De eerste helft was slecht, al is het dan wel lekkerder dat je met 1-1 de rust in gaat. In de tweede helft was het niet groots, maar zat er wel energie in van onze kant. Daardoor is de overwinning in mijn ogen terecht.”
Door de twee overwinningen achter elkaar ziet de FC het gat naar boven weer verkleinen. Lindgren wil het slot van de competitie echter wedstrijd tot wedstrijd bekijken. “Het heeft totaal geen zin om naar de stand te kijken en te gaan rekenen. We moeten ons nu gaan richten op de wedstrijd van volgende week en dat is tegen Feyenoord. Daar moeten we naartoe werken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’