string(9) "claudebot"

Lindgren en Van der Velden voor Kieftenbeld en De Leeuw.

Vrijdag 07 maart 2014 om 14:27

Trainer Erwin van de Looi moet komende zondag tegen Feyenoord noodgedwongen twee wijzigingen doorvoeren in zijn basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen SC Cambuur. Maikel Kieftenbeld is geschorst, terwijl Michael de Leeuw vanwege een hamstringblessure niet inzetbaar is. Rasmus Lindgren en Nick van der Velden zijn hun vervangers.

Naast Kieftenbeld en De Leeuw mist FC Groningen het duo Nick Bakker en Henk Bos die nog altijd revalideren van knieblessures. Achter de naam van Yoëll van Nieff stond vrijdag een vraagteken. “Yoëll heeft op de training wat last van zijn voet gekregen, maar Yoëll kennende zet hij zijn tanden op elkaar en is hij er zondag wel bij. Over de blessure van Michael de Leeuw kunnen we nog niet veel zeggen. Het is moeilijk om daar een tijdpad aan te geven, maar het zal ongetwijfeld een paar weken duren en dat is natuurlijk jammer.”
Extra’s
De vervanger van De Leeuw verklapte de trainer al tijdens het wekelijkse perspraatje op vrijdag. Nick van der Velden zal voor het eerst sinds 3 november van het vorig jaar weer een keer in de basis starten. “We weten dat hij niet een hele wedstrijd kan spelen,” aldus Van de Looi, “maar hij is wel heel belangrijk voor ons. Nick kan wat extra’s brengen, heeft lef en durft een balletje te vragen ook als hij in de dekking staat. Hoelang Van der Velden het vol kan houden zullen we wel zien.”
Door het uitvallen van De Leeuw is de kans groot dat Krisztian Adorjan weer bij de wedstrijdselectie zit. De Hongaar werd vorige week gepasseerd, al was dat volgens de trainer niet omdat hij ontevreden over Adorjan was. “We hebben dit seizoen eigenlijk standaard drie aanvallers op de bank terwijl het meest ideale twee aanvallers, twee middenvelders, twee verdedigers en een keeper is.”
Luxe
“Vorige week hadden we de keuze uit vier spelers en dan moet je wel eens keiharde beslissingen nemen. Je moet met de spelers op de bank kijken hoe je alle posities het beste kunt dekken en de posities zo goed mogelijk invullen. We wisten niet hoelang Género Zeefuik het zou volhouden, dus kwamen we tot een bepaalde beslissing. Soms moet je keuzes maken uit armoede, maar dit was er één uit luxe. Het betekent zeker niet dat ik ontevreden ben over Adorjan.” 
Van de Looi had vrijdag zijn selectie weer compleet nadat de drie internationals heelhuids terugkeerden van midweekse verplichtingen. “Andraz Kirm heeft helaas verloren, Filip Kostic heeft gewonnen en gaf ook nog eens twee assists en Richairo Zivkovic won ook en scoorde. Het is altijd lastig als je in dit soort weken je selectie niet voltallig tot je beschikking hebt, maar daar heeft Feyenoord ook last van. Voor de spelers is het alleen maar goed. We willen graag dat ze zich ontwikkelen en op deze manier worden ze alleen maar beter.
André Krul
Hoofdtrainer Van de Looi kan per direct een nieuwe speler op de trainingsvelden begroeten. Keeper André Krul volgt voor de rest van het seizoen de vertrokken Luciano op. “Drie keepers voor twee elftallen is wat krapjes en daarbij is Joey Potveer ook nog eens geblesseerd. We moesten nu te veel een beroep doel op Wieger Sietsma de doelman van A1. Hij heeft gisteren en vandaag twee keer moeten trainen en dan verwachten we ook nog van hem dat hij morgen een goede wedstrijd speelt met A1. Dat is niet reëel. We hadden nog een keeper nodig en André Krul heeft de laatste maanden dagelijks doorgetraind en is fit.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus