string(9) "claudebot"

Lindgren, De Leeuw, Zeefuik, FIFA14, B2, OldStars in FCG TV.

Dinsdag 11 februari 2014 om 14:40

FC Groningen TV kijkt vandaag terug op de Derby van het Noorden, een derby die aan de rand van Euroborg ook werd gespeeld via het spel FIFA14. Daarnaast is er aandacht voor FC Groningen B2, is FCG TV bij de eerste training van de OldStars van FC Groningen en is er een voorbeschouwing op het duel van woensdagavond tegen FC Twente.

Afgelopen zondag verloor FC Groningen in het eigen Euroborg de derby van het Noorden tegen sc Heerenveen met 1-3. Doelpuntenmaker Michael de Leeuw en invaller Género Zeefuik kijken in FCG TV terug op de nederlaag die hard aan kwam. Voorafgaande aan het duel werd de derby aan de rand van het veld van Euroborg ook al gespeeld met het voetbalspel FIFA14. Bas Hermse namens FC Groningen en Bryan Hessing namens sc Heerenveen namen het tegen elkaar op in een strijd die een stuk spannender was dan de echte derby. Uiteindelijk kwam ook hier sc Heerenveen als winnaar uit de strijd.
Zaterdag pakte FC Groningen B2 de eerste overwinning van het seizoen. Na dertien nederlagen en een gelijkspel werd ADO Den Haag thuis met 1-0 verslagen en ging de ploeg van trainer Rick Mulder dus eindelijk als winnaar van het veld. Voor Dave Bosgraaf was het sowieso een bijzonder duel. Na anderhalf jaar blessureleed keerde hij weer terug op het veld bij FC Groningen.
Vorige week donderdag ging op het sportpark van VV Hoogezand een bijzonder project van start: OldStars FC Groningen. Onder de vlag van de FC bewegen en trainen 60-plussers elke donderdagochtend in Hoogezand. Na een succesvolle eerste seizoenshelft bij ADO Den Haag, PSV en RKC Waalwijk is ook FC Groningen, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij, van start gegaan met het project OldStars. FCG TV was bij de opening van het project en zag dat een echte OldStar, ‘Mister FC Groningen’ Piet Fransen, ook van de partij was.
Woensdagavond komt FC Groningen alweer in actie. Dan haalt de FC de wedstrijd tegen FC Twente in, het duel dat ruim twee weken werd afgelast na hevige sneeuwval. FCG TV blikt vooruit met aanvoerder Rasmus Lindgren die voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op 15 september vorig jaar weer in de basis staat.
FC Groningen TV wordt vanavond om 17.00 uur uitgezonden op Fox Sports Eredivisie kanaal 1. FCG TV wordt herhaald om 18.00 uur en 22.00 uur op kanaal 3 en om 19.00 uur op kanaal 5. Morgen is FCG TV te zien om 14.05 uur  op kanaal 1 van Fox Sports Eredivisie.
De afleveringen van FC Groningen TV zijn elke zaterdag ook te zien op OOG TV, de lokale omroep van Groningen. De uitzendingen beginnen om 15.30 uur en zijn in een carrousel terug te zien tot zondagochtend 9.00 uur.
FC Groningen TV is tevens terug te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentv Volg FCG TV ook op Twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus