string(9) "claudebot"

Lindgren: ‘ADO Den Haag is een fysiek sterke ploeg’.

Vrijdag 22 augustus 2014 om 11:59

Rasmus Lindgren viel vorige week in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo uit met een blessure aan het hoofd. De middenvelder moest zich na een half uur laten vervangen omdat hij in de beginfase een bal verkeerd op het hoofd kreeg en daardoor problemen ondervond met het zicht. Lindgren is echter volledig hersteld en fit voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

“Het gaat goed,” vertelt de Zweed. “Ik kreeg tegen Heracles na een minuut of vijf spelen een harde bal tegen mijn achterhoofd. Na ongeveer tien minuten ging ik wazig zien met mijn rechteroog en dat werd steeds erger. Op gegeven moment werd alles erg onduidelijk en ben ik eruit gestapt. Met hoofdblessures moet je altijd erg voorzichtig zijn. Ik heb de volgende dag nog een zeurende pijn in mijn hoofd gehad, maar daarna werd het beter. Ik ben gewoon fit voor de wedstrijd van zondag.”

Vorig seizoen, op 15 maart van dit jaar, verloor FC Groningen het duel in Den Haag met 2-1, maar sindsdien werden alle Eredivisiewedstrijden gewonnen. Lindgren, die desbetreffende wedstrijd tegen ADO bankzitter, stond tiijdens alle winstpartijen in de basisopstelling. Het gaat de Zweed te ver om de succesvolle reeks aan hem toe te schrijven.
“Nee, dat wil ik niet zeggen,” lacht de middenvelder. “We zijn vanaf toen iets anders gaan spelen en hebben daarna als team alle competitiewedstrijden gewonnen. Wel merkte ik dat mijn eigen vorm aan het einde van vorig seizoen een beetje terug kwam, ook werd ik steeds fitter.”
“We willen deze reeks natuurlijk zo lang mogelijk volhouden. Ik vind dat we dit seizoen goed op weg zijn met ons spel. Het winnen geeft uiteraard vertrouwen en is fijn omdat je veel punten haalt, maar het spel en wat we doen op het veld wordt ook steeds beter. De wedstrijd van zondag willen we uiteraard graag winnen, al weten we dat het lastig wordt. ADO Den Haag is een fysiek sterke ploeg en sinds de nieuwe trainer (Henk Fräser-red) daar zit, zijn ze moeilijk te verslaan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’