string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Liesveld voor vijftiende keer leidsman.

Woensdag 06 november 2013 om 15:57

Richard Liesveld is zaterdagavond in Almelo voor de vijftiende keer scheidsrechter bij een officiële wedstrijd van FC Groningen. Onder zijn leiding won de FC acht van de veertien tot nu door hem gefloten duels. Liesveld blaast zaterdag om 19.45 uur voor de aftrap bij Heracles Almelo – FC Groningen, een duel uit de dertiende speelronde van de Eredivisie.

De laatste keer dat een wedstrijd van FC Groningen werd geleid door Liesveld was tijdens de play-offs van afgelopen seizoen. De Trots van het Noorden liet toen in de Grolsch Veste een daverende verrassing tegen FC Twente liggen. Een 1-2 voorsprong, voldoende voor een finaleplaats in de play-offs, werd in de slotfase van de wedstrijd alsnog verspeeld.
Zesde keer op rij
De wedstrijd tegen Heracles is zaterdagavond voor Liesveld de zesde keer op rij dat hij een uitduel van FC Groningen fluit. Tussen 2007 en 2012 had hij juist zes keer op rij een wedstrijd van FC Groningen in Euroborg gefloten.
In de rij van veertien tot nu toe door Liesveld geleide wedstrijden zitten vier duels van FC Groningen met Willem II, waarvan de eerste twee. Liesveld maakte namelijk op 2 oktober 2005 zijn debuut bij FC Groningen-Willem II. In Euroborg werden de Tilburgers destijds met 2-0 geklopt door doelpunten van Gijs Luirink en Evgeniy Levchenko. Anderhalf jaar later pas weer floot Liesveld zijn tweede wedstrijd van FC Groningen en was dus opnieuw Willem II de tegenstander. In Tilburg werd het een 3-0 zege voor de Brabanders.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’