string(9) "claudebot"

Levchenko: ‘Een lelijke overwinning’.

Maandag 06 april 2009 om 08:27

Eindelijk stond FC Groningen eens te juichen in de blessuretijd van een wedstrijd. De knal van Evgeniy Levchenko, tien seconden voor het laatste fluitsignaal, leverde de FC de volle winst in de wedstrijd tegen FC Utrecht. De opluchting en blijdschap was dan ook van de gezichten af te lezen in de catacomben van stadion Nieuw Galgenwaard.

“Ik vind het wel heel sneu voor Utrecht,” reageerde de doelpuntenmaker na afloop. “Maar wij hebben dit ook al drie keer van de andere kant meegemaakt. De drie punten zijn in de zak en die nemen we lekker mee.”

Mijn team
Vorig seizoen scoorde Levchenko in de blessuretijd van de wedstrijd ook al een hele belangrijke goal tegen de Utrechters. Dat betekende toen de gelijkmaker in de heenwedstrijd voor de play-offfs. “Utrecht is wel een beetje mijn team,” lacht Levchenko, maar relativeert direct. “We moeten ook niet te blij zijn want we hadden veel beter moeten spelen. Dit is een hele lelijke overwinning.”

In de laatste minuten van de wedstrijd maakte de Oekraïner nog een paar behoorlijke overtredingen. “Dat was om de ploeg wakker te schudden. Je merkte dat zij scherper waren dan wij en we moesten goed blijven opletten.” Het doelpunt had volgens Levchenko ook niets met scherpte te maken, al zat de bal aardig in het kruis. “Ik dacht niet na, zag de goal en schoot.”

Luciano
Wie zaterdagavond zeker ook een pluim verdiende, was keeper Luciano. De kleine Braziliaan redde zijn team een aantal keer met prachtige reddingen. “Het is een overwinning van het hele team, maar het is natuurlijk altijd leuk voor een doelman als hij belangrijk is,” reageert Luciano.

Luciano durfde niet uitbundig te juichen bij de late 1-0. “Het is dit seizoen vaak andersom en ik wist dat ik rustig moest blijven, maar ik was natuurlijk wel heel blij. Dit is een super gevoel en een soort van revanche voor de late nederlagen dit seizoen.”

Geluk
De doelman geeft toe enig fortuin te hebben gehad. “Het is hard werken als keeper en goede keepers hebben soms geluk. Die volley van Cziommer in de eerste helft zag ik bijvoorbeeld niet, maar ik had hem wel.” Ook werkte het houtwerk mee bij een poging van Loïc Loval.  “Ik vraag beide doelpalen altijd om steun voor de wedstrijd en ook vandaag hebben ze weer geholpen,” lacht de sympathieke doelman.   

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus