string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Letschert en FC Groningen accepteren schikkingsvoorstel niet.

Maandag 16 september 2013 om 15:07

Timo Letschert en FC Groningen gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Die wil de centrale verdediger van de Trots van het Noorden voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk, voor de rode kaart in de derby tegen sc Heerenveen, zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion.

Letschert kreeg zondagmiddag in en tegen Heerenveen al binnen een kwartier de rode kaart voorgetoverd door scheidsrechter Danny Makkelie na een duel met Luciano Slagveer. Volgens de verklaringen van de arbitrage was hierbij sprake van “ernstig gemeen spel jegens een tegenspeler”, op basis waarvan de aanklager maandag tot zijn voorstel kwam.
Afgewezen
Letschert en FC Groningen zijn het niet eens met de uitgedeelde rode kaart en hebben daarom het schikkingsvoorstel afgewezen. De zaak zal daarom nu worden voorgelegd aan de tuchtcommissie betaald voetbal. Speler en club wachten de oproep hiertoe af om de zaak mondeling toe te komen lichten op het bondsbureau van de voetbalbond in Zeist. De planning is dat dit komende donderdagavond zal zijn.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’