Kom op tijd naar het Noordlease Stadion; kassa's open om 15.15 uur

13 augustus 2017 / vandaag

Zondagmiddag speelt FC Groningen de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Vanaf 16.45 uur is sc Heerenveen de tegenstander in het Noordlease Stadion. De kassa's en het stadion openen om 15.15 uur. Nog geen kaartje? Koop online een e-ticket. Houd hoe dan ook rekening met drukte en vertraging op weg naar het stadion. Kom dus op tijd om niets van de Noordelijke derby te hoeven missen!

Een eigen plek uitkiezen in het Noordlease Stadion kan eenvoudig online via deze website. De kassa's openen om 15.15 uur. Bij de kassa's wordt grote drukte verwacht. Het stadion opent ook om 15.15 uur. De warming-up van de beide teams begint vanaf circa 16.00 uur.

Verkeershinder
Bezoekers van de wedstrijd dienen zondag rekening te houden met een aantal werkzaamheden aan wegen en spoor richting het Noordlease Stadion. Het stadion is tijdelijk minder goed bereikbaar. De club roept alle bezoekers van het stadion op extra vroeg van huis te gaan en rekening te houden met oponthoud en vertraging. De reistijd naar het Noordlease Stadion zal langer zijn, dan gebruikelijk.
 
Pendelbussen
FC Groningen adviseert zoveel mogelijk lopend, met de fiets of bus te komen. Er rijden zondag geen treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam Er worden op die trajecten bussen ingezet. Supporters die toch op de auto zijn aangewezen, wordt geadviseerd op P+R Hoogkerk of P+R Haren te parkeren en vanaf daar gebruik te maken van de pendelbussen naar het Noordlease Stadion. De mogelijkheid gebruik te maken van de pendelbusdienst vanaf Kardinge is vervallen.
 
Stremming
Houd op weg naar het stadion rekening met stremming van de Esperantostraat, Verlengde Lodewijkstraat en de spoorwegkruising voor al het verkeer. Daarnaast zijn de af- en toerit Ring Zuid bij de wijk Oosterpoort en het Oude Winschoterdiep afgesloten. Stremming is er ook bij Kempkensberg en Helperzoom, onder meer bij het DUO-gebouw. Daarnaast is er groot onderhoud aan de A28 tussen parkeerplaats Witte Molen – Groningen Zuid. Het verkeer gaat deels via een andere rijbaan en de maximumsnelheid is verlaagd.
 
Betaalgemak
Eenmaal in het stadion is er vanaf dit seizoen meer betaalgemak. Nieuw in het Noordlease Stadion is namelijk het betalen met de seizoenkaart, een losse FC-betaalkaart of per PIN. De consumptiemunten, waarmee de afgelopen seizoenen betaald kon worden, zijn nog geldig tot 1 januari 2018.
 
Chip
Alle nieuwe seizoenkaarten zijn voorzien van een chip. Een supporter kan online eenvoudig op zijn of haar seizoenkaart een tegoed opwaarderen en daarmee afrekenen bij de horecapunten. Opwaarderen kan het beste online, zodat op wedstrijddagen wachtrijen worden omzeild. Voor supporters die niet in het bezit zijn van een seizoenkaart, bestaat de mogelijkheid een losse betaalkaart aan te schaffen.

Pendelbus
Routeroute augustus 2017 Groningen
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws