Let op: onder-23 zaterdag al om 12.30 uur thuis tegen FC Twente

1 december 2017

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag 2 december de thuiswedstrijd tegen FC Twente onder-23 al om 12.30 uur. FC Groningen onder-19 speelt daardoor om 15.00 uur tegen sc Heerenveen. De onder-13 opent het dagprogramma op Corpus den Hoorn tegen Ajax om 10.30 uur. Onder-12 en onder-15 gaan op bezoek bij respectievelijk Volendam en DWS. Onder-17 heeft geen competitieverplichtingen.

De ploeg van Groningen-trainer Alfons Arts sleepte vorige week drie punten uit het vuur in de uitwedstrijd tegen Scheveningen. “Die wedstrijd hadden we veel eerder kunnen en moeten beslissen. Na het eerste kwartier hadden we volledige controle over de wedstrijd en dan is het onze opdracht om dat de hele wedstrijd zo te houden.”

“In de slotfase was Scheveningen toch weer gevaarlijk bij balverlies door ons en in standaardsituaties. Wij lieten ons teveel afleiden en provoceren en in de slotfase gaven we ook teveel onnodige vrije trappen en corners weg. We moeten zorgen dat we toch gefocust blijven tot de laatste minuut.”

Eerdere aanvang
Vandaag begint de wedstrijd tegen FC Twente al om 12.30 uur. “Dat is op verzoek van hen zodat ze vanavond bij hun thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Ajax aanwezig kunnen zijn. Aan het vriendelijke verzoek om te verplaatsen, hebben we meegewerkt. Nu spelen we de hele wedstrijd bij daglicht.”

Arts verwacht een ander type wedstrijd dan vorige week. “FC Twente heeft een zeer voetballende ploeg die ook hoog druk kan zetten. In de voorbereiding hebben we tegen hen geoefend en maakten zij het enige doelpunt van de wedstrijd uit een standaardsituatie. Daar moeten we echt scherper op worden, want ook afgelopen dinsdag in een oefenwedstrijd tegen HHC (3-3) kregen we op die manier in de slotfase nog weer twee doelpunten tegen.”

Bij zijn eigen ploeg is Lars Kramer niet beschikbaar door een schorsing van één wedstrijd. “Voor de rest hebben we iedereen aan boord, inclusief David Browne die terug is van een teenblessure. We zullen met het oog op de wedstrijd ADO-FC Groningen waarschijnlijk geen spelers van de eerste selectie erbij krijgen. Dus we doen het met onze eigen kerngroep. Als we weer net zoveel strijd en passie leveren als de afgelopen weken, kan het een leuke wedstrijd worden!”

Programma opleiding zaterdag 02-12-2017

THUIS

FC Groningen o.13 - Ajax (10.30 uur)
FC Groningen o.23 - FC Twente (12.30 uur)
FC Groningen o.19 - sc Heerenveen (15.00 uur)

UIT
FC Volendam - FC Groningen o.12 (9.30 uur)
DWS - FC Groningen o.15 (12.30 uur)
FC Groningen o.17 heeft geen competitieverplichtingen (uitduel met NEC/FC Oss verplaatst naar 12 december, 18.30 uur)

Laatste nieuws