string(9) "claudebot"

Leerzame Medische bijeenkomst in Euroborg.

Woensdag 28 oktober 2015 om 13:37

Het Amateurconvenant FC Groningen wil kennisdeling bevorderen door volop communiceren met verschillende geledingen binnen amateurclubs. Op maandagavond 26 oktober organiseerde FC Groningen in samenwerking met Lopharm B.V., Medische Centrum Zuid en Flytta alweer voor het derde jaar een bijeenkomst voor sportverzorgers en fysiotherapeuten.

Met ruim 40 enthousiaste deelnemers werd er gestart met een korte uitleg over Lopharm B.V. van Gea Hummel. Hierna kregen de gasten een presentatie van Peter Eppinga, de fysiotherapeut van Medische Centrum Zuid en FC Groningen. Het onderwerp van de presentatie was “knie trauma’s in de sport”. Het constateren en doorsturen van knieblessures werd besproken.
Tevens was er een workshop met het ontdekken van de knieproblemen en spieren. Hierin kwamen een aantal handige handvaten en informatie naar voren voor de aanwezige verenigingen. Deelnemers gingen in discussie hoe zij met de problemen omgingen. Hierna werd nog afgesloten met een praktijkdeel over de revalidatie na een knieblessure. Door dergelijke bijeenkomsten te faciliteren wil FC Groningen middels het Amateurconvenant bijdragen aan de kennisdeling tussen sportverzorgers en fysiotherapeuten in Noord-Nederland.

Klik hier voor de website van Lopharm:

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus