Leden Kids United beleven unieke ervaring.

Dinsdag 28 april 2015 om 15:41

Zondagmiddag speelde FC Groningen tegen Feyenoord in eigen huis. Deze wedstrijd stond in het teken van Kids United. Leden van dit door FC Groningen geadopteerde G-team mochten met een speler het veld oplopen en strafschoppen nemen tijdens de rust. Daarnaast werd er in het gehele stadion voor en door hen gecollecteerd.

De wedstrijd in Euroborg was voor de FC de laatste in aanloop naar de bekerfinale van zondag drie mei! Met in het achterhoofd dat iedereen ‘heel’ moest blijven, werd een goede en scherpe wedstrijd gespeeld. De eerste grote kans was voor Mimoun Mahi: een te korte terugspeel bal van Feyenoord zorgde ervoor dat de bal bij Mahi voor de voeten kwam, hij wist alleen niet te scoren.

Nog geen twee minuten later zorgde Jordy Clasie voor de 0 – 1 voorsprong voor Feyenoord. Clasie haalde uit en de bal vloog langs Lorenzo Burnet en keeper Sergio Padt het doel van Groningen in. Vlak voor rust er een overtreding op Albert Rusnak gemaakt, dat leverde een vrije trap op. Chery legde bal klaar om een vrije trap te nemen, die bal vloog het doel in van de Feyenoorders! Ruststand was 1 – 1.
Gedurende de tweede helft van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Wel kreeg Juninho Bacuna in de 83ste minuut nog een enorme kans. Na een goede aanname en passeerbeweging lobde hij net naast het doel van Feyenoord. FC Groningen kwam de slotfase goed door en eindigde de wedstrijd in een 1 – 1 gelijkspel.
Aanstaande zondag speelt FC Groningen de Rotterdamse Kuip de finale van de bekerwedstrijd. Tegenstander is PEC Zwolle, de wedstrijd begint om 18.00 uur.

Foto’s van de wedstrijdactiviteiten zijn te bekijken in het fotoalbum van de Junior Club.