string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Late derde tegengoal domper voor Groningen.

Donderdag 06 mei 2010 om 22:07

FC Groningen heeft donderdagavond in Utrecht met 3-1 verloren van de plaatselijke FC. Na de 2-1 ruststand (doelpunt Tim Matavz) leek Groningen lang op een ‘gunstige’ en kleine 2-1 nederlaag af te stevenen. In de laatste minuut scoorde Andreas Granqvist echter in eigen doel.

Nicklas Pedersen stond vanavond aan de aftrap van het eerste duel in de play-offs, uit bij FC Utrecht. Hij nam in vergelijking met afgelopen zondag de plek in van Leandro Bacuna in de basiself. Afgelopen zondag paste trainer Ron Jans die wissel ook al toen na ongeveer een kwartier in de tweede helft.
Utrecht had vooraf aangegeven de insteek te hebben vooral achterin ‘de nul’ vast te houden zoals het in de competitie reeds achttien keer deed. Zonder overigens verdedigend te spelen. En daar slaagde de thuisclub goed in. Want na een aftastende beginfase met twee kansjes van Thomas Enevoldsen was het de veelal moeilijk scorende thuisclub die flink uit zijn slof schoot.
In de 22ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong toen Ricky van Wolfswinkel de Groninger verdediging te snel af was en op aangeven van Jacob Mulenga de 1-0 aantekende. Een minuut later knalde Nana Asare de 2-0 keihard diagonaal in de rechterkruising toen hij volledig vrij werd gelaten na een voorzet van Dries Mertens. Nog even later had het leed nog groter kunnen zijn, maar werd een keischot van Asare tegen de handen van Gibril Sankoh als niet-opzettelijk beoordeeld door arbiter Björn Kuipers.
Na de fatale middenfase van de eerste helft herpakte Groningen zich en bleef het op zoek naar in ieder geval die ene – in Europees verband – belangrijke uitgoal. Nicklas Pedersen kopte na een klein halfuur nipt naast de goal van Michel Vorm. Aan de overzijde kreeg Dries Mertens een schotkans (naast). Maar vijf minuten voor tijd scoorde Groningen dan de aansluitingstreffer. Een ingooi van Daley Blind werd doorgekopt door Koen van de Laak en Nicklas Pedersen voordat Tim Matavz prachtig kon binnenschieten: 2-1.
Na de rust verving Ron Jans in zijn elftal middenvelder Tim Sparv voor Oluwafemi Ajilore. De eerste kans van de tweede helft was voor Groningen. Uit een voorzet van de zijkant was het Nicklas Pedersen die met een omhaal over het doel van Utrecht mikte. Na de twee tegentreffers was een hamstringblessure voor Fredrik Stenman in de 55ste minuut een nieuwe tegenvaller voor Groningen. Leandro Bacuna kwam voor hem binnen de lijnen.
Een schot van Barry Maguire en een flipperkastbal die vlak naast het doel van Utrecht belandden, gingen vooraf aan een schot van Dries Mertens die op aangeven van Asare precies in de handen van doelman Luciano mikte. Halverwege de tweede helft knalde de latere Man of the Match Asare ook nog eens keihard tegen de binnenkant van de paal.
Na een heupblessure van Ajilore kwam Tom Hiariej als derde invaller binnen de ploeg van Groningen. Het duel werd wat onvriendelijke en scheidsrechter Kuipers deelde geel uit aan Nesu van Utrecht en Van de Laak en Enevoldsen van Groningen. Enkele seconden voor het einde van de reguliere speeltijd werd een harde lage voorzet van Mertens ongelukkig in eigen doel gewerkt door Andreas Granqvist.
FC Groningen beëindigde het duel behalve met een negatieve marge van twee ook met tien man om dat Goran Lovre met een hoofdwond van het veld moest en de drie wissels reeds opgebruikt. De 3-1 is een minder gunstige uitgangspositie dan de 2-1 waar de FC op leek af te stevenen, maar ‘Europees’ nog allerminst een onmogelijke opgave. Voor Groningen is de opdracht zondag in Euroborg duidelijk: ruim winnen. Het duel begint om 14.30 uur. Kaarten zijn zonder legitimatie en zonder ClubCard te koop voor 17,50 euro via deze site, TicketBox, Fanshop en Supportersbalie.
Opstelling FC Groningen
Luciano; Blind, Granqvist, Sankoh, Stenman (55’ Bacuna); Sparv (46’ Ajilore; 72’ Hiariej), Van de Laak, Enevoldsen, Lovre; Matavz, Pedersen.
Rest bank: Van Loo, Lachman, Olijve, Koç.
Opstelling FC Utrecht
Vorm; Cornelisse, Schut, Wuytens, Nesu, Silberbauer, Asare, Maguire, Mulenga, Van Wolfswinkel (64’ Loval), Mertens.
Rest bank: Sinouh, Keller, Van Mierlo, Nijholt, Danso, Van der Maarel.
Toeschouwers: 8.000
Scores: 22’ Van Wolfswinkel (Mulenga) 1-0, 23’ Asare (Mertens) 2-0, 40’ Matavz (Pedersen) 2-1, 90’ Granqvist (eigen doelpunt) 3-1.
Scheidsrechter: Kuipers
Grensrechters: Van Roekel en Simons
Vierde official: Gözübüyük
Gele kaarten: 72’ Nesu (overtreding op Enevoldsen), 83’ Van de Laak (overtreding op Maguire), 84’ Enevoldsen (overtreding op Wuytens), 94’ Loval (overtreding op Blind)

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’