string(9) "claudebot"

Lastige afwegingen rondom transfer Matavz.

Dinsdag 23 augustus 2011 om 10:40

In de 343ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen NAC Breda, kijkt hij vooruit naar het competitieduel met AZ en gaat hij in op de interesse voor Tim Matavz.

“We hebben afgelopen zaterdag in Breda met name voor rust wederom laten zien een prima ploeg te hebben, maar we hebben ons tegelijkertijd – net als in de uitwedstrijd tegen Roda JC – niet beloond met drie punten. Dat is ontzettend jammer, want je moet jezelf niet onnodig tekort doen in het leven. Met AZ staat er komende zondag in Euroborg een prachtig affiche op het programma. Voor deze aansprekende competitiewedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar. Zoals in de twee weken voor elke thuiswedstrijd er is geen clubcard nodig en gelden er geen restricties. Kortom: vrije verkoop.”
Toelichting
“Het nieuws van afgelopen weekend was voor ons het bod dat PSV heeft uitgebracht op onze topscorer Tim Matavz. Graag wil ik vanaf deze plaats wat dieper ingaan op de achtergronden en een toelichting geven. Wij hebben afgelopen zaterdag met technisch directeur Marcel Brands van PSV gesproken over een overgang van Matavz naar Eindhoven. PSV heeft hierbij keurig gehandeld en een net bod neergelegd. We hebben dit echter vrij snel terzijde geschoven, want het was niet een bieding die wij vonden passen bij de status van Matavz. Dit hebben wij zowel PSV als Matavz laten weten.”
“Als er ontwikkelingen zijn, communiceren we altijd onmiddellijk met onze spelers. Zo ook met Matavz. Wij begrijpen heel goed dat hij geïnteresseerd zou kunnen zijn in een overgang naar PSV. Wij zijn ook bereid daarin mee te denken op het moment dat er een dusdanig financieel bod bij ons binnenkomt, dat wij om bedrijfseconomische redenen niet kunnen weigeren. Dat zou onverantwoord zijn. We dienen te allen tijde het belang van FC Groningen en de toekomst van de club voorop te stellen.”
Take it or leave it
“In dit geval was het zo dat het bod van PSV in onze ogen niet toereikend was. Het was volgens PSV voor ons ‘take it or leave it’ en dat laatste hebben wij gedaan. Rondom ‘grote transfers’ heb je als club bijzonder lastige afwegingen te maken, want vele aspecten spelen daarbij een rol. Voor ons geldt op de eerste plaats het sportieve belang. Wij hebben als doelstelling neergelegd dit seizoen Europees voetbal te halen. Het mag duidelijk zijn dat een spits van het kaliber Matavz, die twee jaar achtereen onze clubtopscorer is geworden, een toegevoegde waarde heeft voor het elftal en ons in het bereiken van sportief succes enorm kan helpen.”
“Daarnaast hebben ook onze supporters verwachtingen en wat dat betreft is het mooi dat wij als club in de positie verkeren een bod van een topclub als PSV terzijde te kunnen schuiven. Dat was in het verleden beduidend anders en het geeft de groei en huidige status van FC Groningen goed weer.”
Afwegen
“Aan de andere kant hoef je maar om je heen te kijken om te zien dat er nog altijd sprake is van een instabiele economische markt. Wij hebben bij FC Groningen de zaken aardig voor elkaar, maar werken dit seizoen wel met een tekort. Een tekort waarvan de hoogte overigens is te overzien. In tegenstelling tot een aantal jaren terug is het voor ons niet meer noodzakelijk een transfer te maken, maar het is voor FC Groningen nog altijd wel een zeer gezonde situatie als wij regelmatig een lucratieve transfer weten te realiseren. Daarom moeten wij steeds weer opnieuw elk serieus bod afwegen. De bieding van PSV was netjes, maar in onze ogen al met al toch onvoldoende.”
“Daarmee is nog niet gezegd dat Tim Matavz ook na 1 september bij FC Groningen voetbalt. Die zekerheid of garantie valt om bovenstaande redenen simpelweg niet te geven. Maar hoe strakker een eventueel bod tegen de transferdeadline aan komt te liggen, hoe hoger dit zal moeten zijn. Wij zijn in het allerlaatste stadium namelijk niet meer in de gelegenheid direct een geschikte vervanger te halen. We hebben natuurlijk ons huiswerk gedaan, maar de factor tijd gaat dan een bepalende rol spelen en je moet wel de juiste dingen met elkaar blijven doen. Kortom: het wordt nog een spannende week.”
HLDVG
“Vanmiddag (dinsdag – red.) ben ik aanwezig in Niekerk. Dit dorp mag zich vandaag presenteren als één van de veertien finalisten rond de verkiezing van Het Leukste Dorp Van Groningen. Ik ben gevraagd zitting te nemen aan een stamtafel in een gesprek met voormalige Niekerkers. Ik ben actief geweest bij VV Niekerk en heb ook een tijdje in het dorp gewoond. Andere tafelgasten zijn onder anderen Gerard Turksma en Gerrit Noordhoff.”
Signeersessie jubileumboek
“Donderdagmiddag is er in de Fanshop in Euroborg een speciale signeersessie van het 40-jarig jubileumboek van FC Groningen. Vanaf 16.30 uur zullen Koen van de Laak, Pieter Huistra en ondergetekende het boek van een persoonlijke noot voorzien. Mensen, die eerder al een boek aanschaften, kunnen dit eveneens laten signeren. Bij aanschaf van het boek 40 Jaar FC Groningen kan een paars retroshirt (normaal 39,95) worden gekocht voor slechts 20 euro. Deze korting van vijftig procent geldt uitsluitend in de Fanshop in Euroborg en tevens voor de kindermaten, die in het kader van deze actie 15 euro in plaats van 30 euro kosten.”
Lunchrestaurant
“De succesvolle kaartenactie van de Junior Club wordt aanstaande zondag herhaald. Leden van de FC Groningen Junior Club kunnen op vertoon van hun lidmaatschapspas bij de Supporterbalie maximaal vier kaarten voor 10 euro per stuk aanschaffen voor de vakken OO en PP. Wees er snel bij want op=op.”

“Met de mededeling dat volgende week maandag het lunchrestaurant De Groene Kathedraal van Euroborg Horeca weer haar deuren opent, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus