string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Larsen: ‘Keihard werken en vechten voor elke bal’.

Woensdag 04 november 2015 om 17:18

FC Groningen beleefde woensdagmiddag in Euroborg een ontspannen afsluitende training richting wedstrijd tegen FC Slovan Liberec voor de Europa League. Mocht Kasper Larsen binnen de lijnen komen, is het zijn eerste Europese duel in Euroborg. Hedwiges Maduro en Bryan Linssen gaven, na afloop van de oefensessie, aan vol voor de winst te gaan tegen de Tsjechen.

Larsen zat zeven weken geleden, tijdens de eerste thuiswedstrijd voor de Europa League tegen Olympique Marseille nog op de tribune. Sindsdien speelde de Deense verdediger zes duels waarvan vier als basisspeler.
Als team
“Er is de laatste weken veel gebeurd en het kan snel gaan in het voetbal,” blikt Larsen terug. “Ik heb moeten wennen aan het team en aan de het leven hier in Nederland. Op de trainingen gaat het goed en moet je telkens laten zien dat je er klaar voor bent, dan komen de kansen vanzelf.”
Larsen paste zich zonder problemen aan in het team en kan uit de voeten in de verschillende systemen die worden gehanteerd. Zowel met als zonder bal bleef de Deen gedurende de wedstrijden uiterst kalm. “Iedereen weet wat er van hem wordt verlangd en het belangrijkste is dat we als team goed staan. Wanneer ik de bal heb, zijn er altijd meerdere keuzes. Mijn teamgenoten maken het me gemakkelijker.”
Speciaal tintje
De vorige Europese thuiswedstrijd beleefde Larsen zoals gezegd vanaf de tribune. “De sfeer was intens en Europese wedstrijden hebben altijd een speciaal tintje, met veel extra aandacht van buitenaf. Het zijn mooie wedstrijden om te spelen.” Volgens de verdediger gaat zijn team donderdag tegen Slovan Liberec vol voor de winst.
“We moeten snel in ons spel komen en hebben twee weken geleden in de tweede helft laten zien dat we goed kunnen voetballen tegen deze tegenstander. We gaan keihard werken en vechten voor elke bal. We moeten hier thuis de drie punten pakken, daar gaan we vol voor en ik denk dat we een goede kans daarop hebben.”
Zelfvertrouwen
Hedwiges Maduro is aan de kant van FC Groningen de meest gelouterde speler als het gaat om Europees voetbal. Volgens de middenvelder is de opdracht van de Trots van het Noorden duidelijk. “We spelen thuis, willen nog graag meedoen in de groep en daarom moeten we winnen,” aldus Maduro. “We voelen ons in Euroborg sterk, zullen met zelfvertrouwen de wedstrijd ingaan en moeten zorgen dat we zo snel mogelijk het publiek erachter krijgen. We zullen met veel energie moeten spelen.”
Volgens Maduro heeft Slovan Liberec bewezen een stugge tegenstander te zijn. “Zij zullen hier ook voor de winst komen en ruiken ook hun kansen. Er zit veel kracht en passie in hun spel, maar ze weten waarschijnlijk ook dat wij thuis sterk zijn. We moeten vooral van onze eigen kracht uitgaan en gaan vol voor de winst.”
Klaar voor
Bryan Linssen denkt net als Maduro dat zijn ploeg van de eigen kracht moet uitgaan. “Dit is onze laatste kans en daarvan zijn we ons wel bewust,” zegt Linssen. “Daardoor komt er wat meer druk op te staan, maar ik houd daar wel van. We zullen vol op de aanval gaan en kijken ontzettend uit naar deze wedstrijd. Natuurlijk moeten we uitkijken voor hun uitbraken, maar ik ben er zeker van dat wij gaan scoren. We zijn er klaar voor.” 

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’