Lang uitzicht op resultaat voor FC met negen tegen elf

22 september 2021

FC Groningen heeft woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse verloren. In Euroborg eindigde het duel met de Arnhemmers in 0-1.  Die stand was bij rust al bereikt door een goal van Yann Gboho. Groningers Mike te Wierik en Daniël van Kaam werden nog voor rust met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor de FC langer dan een helft met negen man speelde.
 
 

20210922GRONINGENVITESSE044

Een hectische eerste helft waarin FC Groningen ruim een half uur het betere van het spel had en de beste kansen kreeg, eindigde in mineur. Vitesse scoorde vlak voor tijd via middenvelder Yann Gboho en de Trots van het Noorden eindigde de eerste helft met negen man op het veld. Mike te Wierik werd na 36 minuten, na ingrijpen van de VAR, met rood van het veld gestuurd. Daniël van Kaam kreeg in de extra tijd van de eerste helft de rode kaart na een handsbal.
 
FC Groningen startte goed aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Danny Buijs was fel in de duels en creërde binnen het half uur meerdere kansen. Cyril Ngonge kreeg na een kwartier spelen de eerste grote kans. De aanvaller dribbelde het strafschopgebied in, maakte een actie naar zijn rechterbeen en schoot op de buitenkant van de paal in de korte hoek.
 
Ngonge stuurde halverwege de eerste helft spits Jørgen Strand Larsen weg met een bal perfect in de loop. De Noorse spits probeerde de bal over de keeper heen te stiften, maar zijn inzet was niet hoog genoeg. De derde kans was weer voor Ngonge. Een verre inworp van Bart van Hintum eindigde voor de voeten van de Belg, die volleerde en net over schoot.
 
Na de rode kaart van Te Wierik mengde Vitesse zich meer in het spel, maar toch was het Strand Larsen die kans nummer vier voor de FC noteerde. De spits speelde zichzelf prachtig vrij en schoot keihard uit de lucht over het doel. FC Groningen beloonde zichzelf na een goede eerste helft niet. Aan de andere kant scoorde Vitesse wel. Gboho schoot van dichtbij raak namens Vitesse, 0-1. De eerste helft eindigde met nog meer tegenslag. Van Kaam kreeg na een handsbal net als ploeggenoot Te Wierik de rode kaart te zien. FC Groningen moest de tweede helft verder met negen tegen elf. 

Strand Larsen emotie

De eerste kans na rust was voor Vitesse waar Loïs Openda de bal uit een vrije trap over het doel van Peter Leeuwenburgh kopte. Bij FC Groningen was Marin Sverko na rust in de ploeg gekomen voor Daleho Irandust. Ngonge zorgde voor het eerste gevaar van de tweede helft van Groningse kant. Na een knappe dribbel eindigde de schuiver van de Belg in de handen van keeper Markus Schubert.
 
Vitesse had logischerwijs meer balbezit in de tweede helft met de numerieke meerderheid op het veld, maar het lukte FC Groningen de verdedigende rijen gesloten te houden. Zonder grote kansen weg te geven, probeerde de Trots van het Noorden via snelle omschakelmomenten en opportunistisch spel gevaarlijk te worden.
 
De FC knokte met twee man minder voor een punt. Invallers Michael de Leeuw en Romano Postema zorgden voor nieuwe energie en oorlog voorin. De verre inworpen van Bart van Hintum zorgden telkens voor dreigende momenten in het strafschopgebied van de Arnhemmers.
 
In blessuretijd die vijf minuten bedroeg kreeg de FC nog twee vrije trappen van de zijkant waarbij ook keeper Leeuwenburgh naar voren stormde. Helaas lukte het niet om via de vrije trappen een medespeler te bereiken. Qua energie en vechtlust had de FC meer verdiend, maar eindigde het duel in 0-1. 

Ngonge
suslov
Van Kaam

Laatste nieuws