string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lancering samenwerkingsproject FC Groningen met Lefier.

Dinsdag 22 maart 2011 om 14:43

In de 323ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de gewonnen uitwedstrijd tegen NAC Breda en kijkt hij vooruit naar de komende week, met weer tal van activiteiten.

“Afgelopen zaterdag hebben we na vier nederlagen op rij het tij weten te keren. De 0-1 overwinning op NAC in Breda was zeer verdiend en de manier waarop de zege tot stand kwam, geeft het nodige vertrouwen voor het restant van de competitie. Op zich is het om die reden wel jammer dat we komend weekeinde geen competitieverplichtingen hebben, maar aan de andere kant zijn onze internationals nu met een goed gevoel uitgewaaierd over Europa.”
“Via deze website kunnen deze week de verrichtingen van onze internationals worden gevolgd. De overige spelers van de eerste selectie krijgen komend weekeinde rust om de accu op te laden voor de spannende slotfase van de competitie, die voor ons begint met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, op zondag 3 april.”
Beloften
“Jong FC Groningen komt vanavond (dinsdag – red.) om 18.30 uur in actie op Sportpark Corpus den Hoorn tegen Jong Sparta Rotterdam. Deze competitiewedstrijd is een dag verschoven – de normale speeldag is namelijk maandag – omdat het eerste elftal van Sparta gisteravond (maandag – red.) de competitiewedstrijd tegen BV Veendam moest spelen. Dit geeft een club automatisch uitstel bij een eventueel gelijktijdig geplande wedstrijd van het Beloften-team. Bij de ploeg van trainer Dick Lukkien, die op de tweede plaats staat in de Beloften Eredivisie, zal een aantal spelers uit de eerste selectie meedoen. De wedstrijd van Jong FC Groningen is gratis te bezoeken.”
Kolonistenplan
“Overigens waren manager technische zaken Henk Veldmate, hoofdtrainer Pieter Huistra en ondergetekende gisteravond (maandag – red.) te gast bij de wedstrijd BV Veendam – Sparta Rotterdam en voor aanvang van dit door onze goede buur met 3-1 gewonnen competitieduel heeft FC Groningen aan collega-directeur Henk Eising laten weten het Kolonistenplan van de club – dat voor de redding van BV Veendam moet zorgen – te ondersteunen, door middel van het uitlenen van twee spelers per seizoen om niet voor de komende drie jaar. Wij hopen hiermee een eerste substantiële bijdrage te leveren aan het slagen van het Kolonistenplan.”
“Vanmiddag (dinsdag – red.) heb ik een lezing verzorgd aan de Hanzehogeschool Groningen en vanavond zal ik dit doen bij v.v. de Weide in Hoogeveen. Het thema van de bijeenkomst is: De betekenis van sponsors en verenigingen voor elkaar en voor de maatschappij.”
Clinic
“Morgenmiddag (woensdag – red.) is er vanaf 17.30 uur een C1000 clinic bij VV Haren. Hierbij zullen de eerste selectiespelers Luciano da Silva en Jorrit Kunst aanwezig zijn, evenals Jeffrey Rijsdijk van Jong FC Groningen.”
“Donderdagnamiddag vindt er wederom een zogenaamde borrel op locatie plaats. Voor deze bijeenkomst heeft onze sponsorrelatie Hanze Plaza tussen 17.00 uur en 19.00 uur haar locatie beschikbaar gesteld aan de Protonstraat in Groningen. Gastspreker is de heer Reinhard Wolff met als onderwerp: ‘Jezelf auf die korrel bei der netwerkborrel’, een knipoog naar hilarische en/of pijnlijke versprekingen van Nederlanders in het Duits. Er komen legendarische fragmenten langs van trainer Louis van Gaal en voormalig Belgisch doelman Jean-Marie Pfaff, beide tijdens hun dienstverband bij de Duitse topclub Bayern München.”
Rolly-Side
“Vrijdagavond viert de Rolly-Side van FC Groningen het vijfjarig bestaan. Het jubileumfeest, met onder meer live muziek, wordt gevierd in de ABN AMRO Business Corner van Euroborg. Wij feliciteren de Rolly-Side met dit lustrum en FC Groningen zal hierbij vertegenwoordigd zijn.”
Bijzonder project
“Zaterdagochtend trappen wij in Hoogezand-Sappemeer af met een bijzonder project. Sinds kort zijn wij met wooncorporatie Lefier een unieke samenwerking aangegaan. De twee partners willen de komende jaren de kracht van sport benutten om de leefbaarheid en het welzijn van de bewoners van verschillende wijken in de gemeente te bevorderen. Zaterdag zal het startsein worden gegeven door onder anderen burgemeester Mr. Y. van Mastrigt van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en de heer H. van der Meer, directeur/bestuurder wooncorporatie Lefier, en zullen er meer details over de samenwerking bekend worden gemaakt. Namens FC Groningen zullen onder anderen de eerste selectiespelers Jeroen Veldmate, Shkodran Metaj, Tom Hiariej en Leandro Bacuna vertegenwoordigd zijn.”
FC Groningen Junior Club
“Volgende week dinsdag organiseert de FC Groningen Junior Club in Euroborg een babyfotodag van 12.00 uur tot 13.30 uur. Deze activiteit wordt gratis aangeboden en is speciaal georganiseerd voor de jongste kinderen van de Juniorclub tot 4 jaar. Ouders kunnen zich aanmelden door op onderstaande link te klikken.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’