string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lachman overgeheveld naar eerste selectie.

Dinsdag 06 oktober 2009 om 13:23

In de 250ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag en het bezoek dat jonge patiënten van het UMCG aan Euroborg brachten en kijkt hij vooruit naar het competitieduel van Jong FC Groningen, dat tijdens de herfstvakantie in het stadion zal worden gespeeld.

“In Den Haag hebben we afgelopen zaterdag op basis van de tweede helft met het nodige geluk met 1-1 gelijkgespeeld. Maar de eerste helft hebben we laten zien dat er progressie in het spel zit. Opnieuw werden we echter geconfronteerd met grote tegenslag. De zware knieblessure van Ondrej Svejdik is op de eerste plaats bijzonder vervelend voor hem zelf, maar daarnaast ook voor de club. Na Petter Andersson is Svejdik de tweede speler die binnen een week door een ongelukkige knieblessure langdurig uit de roulatie is. Dat zijn geen prettige berichten.”
“De technische staf heeft besloten Darryl Lachman over te hevelen naar de eerste selectie. De 19-jarige centrale verdediger van Jong FC Groningen krijgt in ieder geval tot de winterstop de kans zich te manifesteren.”
Interland-wedstrijden
“Komend weekeinde zal in het teken staan van interland-wedstrijden. De Eredivisie kent dan ook geen programma. De selectie van FC Groningen is deze week uitgedund. Tim Matavz is op pad met Jong Slovenië, Oluwafemi Ajilore komt in actie met Nigeria, Andreas Granqvist heeft zich bij de nationale ploeg van Zweden gemeld en gisteren (maandag – red.) werd onverwacht ook nog Thomas Enevoldsen opgeroepen om aan te sluiten in het Deense kamp.”
“Het is mooi dat Enevoldsen zich sinds zijn overgang naar FC Groningen al direct bij de Deense bondscoach Morten Olsen in de kijker heeft gespeeld. Denemarken en Zweden strijden zaterdag in Kopenhagen in een rechtstreekse confrontatie om een WK-ticket. Enevoldsen tegen Granqvist dus.”
Jong FC Groningen
“Jong FC Groningen heeft gisteravond de uitwedstrijd tegen Jong NEC met 2-0 gewonnen en is door dit resultaat geklommen naar de derde plaats in de Eredivisie voor Beloftenteams. Hierdoor belooft de confrontatie met Jong Feyenoord/Excelsior op maandag 19 oktober in Euroborg een heuse topper te worden. De Rotterdammers zijn op dit moment met drie punten meer koploper in deze competitie.”
“We hebben er bewust voor gekozen en op aangestuurd om een dergelijk affiche in de herfstvakantie voor elkaar te krijgen. Vooral voor jeugdige voetbalfans is het een uitstekende mogelijkheid om een interessante wedstrijd van goed niveau te zien in het stadion. Het is een laagdrempelig evenement waarbij we veel voetballiefhebbers willen begroeten in Euroborg.”
Campagne
“Vorige week donderdag verrichtte wethouder Peter Verschuren met één raak schot de aftrap van de campagne ‘Niemand Buitenspel’ in Euroborg. De bijeenkomst vormde de start van een bijzonder werkgelegenheidsproject voor werkzoekende jongeren. De gemeente, FC Groningen en de WERKpleinen slaan hierbij de handen ineen, in hun strijd tegen de oplopende jeugdwerkloosheid in de provincie Groningen.”
“Tegelijkertijd was Euroborg één van de 127 locaties in Nederland voor de Landelijke Banenmarkt, opgezet door Organisatiebureau FC Groningen in opdracht van het UWV. Het werd een geslaagde dag, waarbij 2.300 bezoekers over de vloer kwamen.”
VIP-behandeling
“Afgelopen vrijdag kregen chronisch zieke patientjes van de afdeling kinderoncologie van het UMCG een VIP-behandeling in Euroborg. Samen met hun ouders, broertjes of zusjes konden zij aanwezig zijn bij de training van FC Groningen en na afloop ontvingen zij een attentie van de spelers en gingen zij met de voltallige selectie en staf op de foto. Het initiatief ging uit van Canon Business Center Groningen, gelinkt aan de afdeling kinderoncologie van het UMCG, dat met dit soort activiteiten probeert patiënten en familie ontspanning te geven en afleiding te bieden voor de zorgelijke situatie waarin zij zitten.”
Talentendag en clinic
“Morgen (woensdag – red.) zijn er drie activiteiten. Bij VV Appingedam wordt de eerste Talentendag van het seizoen gehouden en in de namiddag geven Brian van Loo, Gibril Sankoh en Tom Hiariej de tweede clinic van dit seizoen bij ZFC Zuidlaren. Voor de leden van de Hattrick’s Club is er een clublunch, waarbij 23 relaties aanwezig zullen zijn.”
Speciale actie
“Op woensdag 28 oktober speelt FC Groningen in het bekertoernooi de  uitwedstrijd tegen Vitesse. Om ervoor te zorgen dat het gastenvak van het Gelredome goed gevuld zal zijn en er een flink aantal supporters het team zal ondersteunen in Arnhem, zijn wij in samenwerking met de Supportersvereniging FC Groningen, Supportersvereniging Z-Side, Groningen Fanatics en de Rolly-Side een speciale actie gestart. FC Groningen biedt bij deze bekerwedstrijd de busreis naar Arnhem plus het entreekaartje aan voor de speciale actieprijs van 25 euro. Meer over dit initiatief is in de nieuwskolom op deze website te vinden.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard