Laatste volledige competitieronde opleiding in 2017

14 december 2017

Komende zaterdag wordt de laatste volledige competitieronde afgewerkt door de teams uit de opleiding. FC Groningen onder-19 en onder-23 spelen achtereenvolgens thuis. De onder-12, onder-13 en onder-17 spelen uitduels. Onder-15 heeft geen competitieverplichtingen meer, terwijl onder-17 op woensdag 20 december nog een inhaalwedstrijd speelt.

Trainer Alfons Arts kwam met zijn FC Groningen onder-23 afgelopen weekend niet in actie toen de wedstrijd tegen VVOG werd afgelast. “Op zich hadden we liever gespeeld natuurlijk, omdat we graag in het ritme wilden blijven. Maar de omstandigheden lieten het niet toe. Dus het gaf de jongens de mogelijkheid het weekend een andere besteding te geven.”

IJs en weder dienende speelt FC Groningen onder-23 zaterdag om 15.00 uur de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017, thuis tegen FC Volendam onder-23. “Afgelopen maandag hebben we de draad weer opgepakt en zijn we gaan toewerken naar deze wedstrijd. We zullen het zaterdag weer grotendeels met ons eigen groepje doen en er wacht ons een mooie uitdaging.”

“Hoewel voetballende ploegen ons over het algemeen wel liggen, hebben we de afgelopen twee jaar niet van Volendam weten te winnen. Die reeks moeten we zien te breken. We moeten een ploeg als Volendam onze wil kunnen opleggen. Bij Volendam zullen ongetwijfeld diverse reserves van het eerste meedoen en dat is goed voor de weerstand van onze ploeg.”

Afgelopen weekend waren naast doelman Jan Hoekstra ook Michael Breij, Gerald Postma en Tom van de Looi mee naar de uitwedstrijd tegen Roda JC. “Dinsdag trainden diverse jongens mee bij de eerste selectie in het Noordlease Stadion en woensdag zat Tom van de Looi weer bij de selectie. Dat is natuurlijk weer mooi voor deze spelers. Met alle ervaring in de tas is het nu de bedoeling de eerste competitiehelft goed af te sluiten. Het draait allemaal om onze intenties en het uitvoeren daarvan.”

Programma Opleiding zaterdag 16 december 2017

Thuiswedstrijden:
FC Groningen o.19 – De Graafschap (12.30 uur)
FC Groningen o.23 – FC Volendam (15.00 uur)
FC Groningen o.15 heeft geen competitieverplichtingen

Uitwedstrijden:
Vitesse – FC Groningen o.12 (9.30 uur)
PEC Zwolle – FC Groningen o.13 (10.00 uur)
PEC Zwolle – FC Groningen o.17 (14.30 uur)
NEC/FC Oss – FC Groningen o.17 (woe 20/12, 18.30 uur)

Laatste nieuws