Laatste thuiswedstrijd voor winterstop.

Maandag 14 december 2015 om 14:05

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. FC Groningen kwam voor rust op voorsprong door een doelpunt van Michael de Leeuw. Dirk Kuyt scoorde voor Feyenoord vlak na rust de gelijkmaker. FC Groningen blijft met het behaalde punt op de vijfde plek, vlak achter Heracles Almelo.

Zoals verwacht stond Michael de Leeuw weer in de basis en hij was aan de kant van FC Groningen de gevaarlijkste man van de eerste helft. Een voorzet van Simon Tibbling bereikte in de 25e minuut Hedwiges Maduro die tegen de paal kopte. In de rebound wist Michael de Leeuw de bal binnen te schieten. Feyenoord wist in de eerste helft slechts één kans te creëren, maar dit leidde tot niets. Hedwiges Maduro viel vlak na het doelpunt geblesseerd uit en werd vervangen door Jesper Drost.
In de tweede helft kreeg Groningen al vroeg een doelpunt tegen. Een snelle uitbraak van Feyenoord en defensieve fouten van de verdediging van Groningen leidden tot een doelpunt van Dirk Kuyt. Jesper Drost werd twee minuten later net buiten het strafschopgebied belemmerd. De tegenstander kreeg hiervoor een rode kaart. Hierna volgden een aantal kansjes voor beide teams, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.
Zaterdag 19 december speelt FC Groningen in en tegen Almelo haar laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. De wedstrijd begint om 20.45 uur.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord liepen er 14 Junior Clubleden met een speler, scheids- of grensrechter het veld op: Matei van Duinen, Senn de Vlieg, Naut Hengeveld, Olivier van Leijenhorst, Thomas Wiendels, Ingmar Kuipers, Martijn Loots, Thijs Blaauw, Hugo Dekker, Joost Dekker, Tygho van der Stel, Sarah van Rees, Raoul van Rees en Damian Korte. Klik hier voor foto’s van de wedstrijdactiviteiten