Laatste thuisspeeldag onder-23, onder-19 en onder-15

17 mei 2019

FC Groningen onder-23, onder-19 en onder-15 spelen alle drie hun laatste wedstrijden van dit seizoen op Sportpark Corpus den Hoorn. De onder-23 speelt tegen SteDoCo, onder-19 neemt het op tegen FC Volendam en onder-15 treft Blauw Wit’34. De onder-13 gaat op bezoek bij NEC in Nijmegen.

In de voorlaatste speelronde van de Derde Divisie Zaterdag is voor beide ploegen op het oog misschien niet veel te ‘winnen’, maar zowel Jong FC Groningen (5e) als SteDoCo (7e) hebben hun zinnen gezet op de vijfde plek van de eindranglijst. Het gat tussen beide ploegen is momenteel drie punten en ook Harkemase Boys (6e) is nog kansrijk.

Alfons Arts over SteDoCo: “Het is hun doelstelling om stapje voor stapje elk jaar verder te bouwen en zo hoog mogelijk te eindigen. Het zal een echte wedstrijd worden en in de uitwedstrijd (1-1 – red.) bleken ze voor ons een stugge ploeg. Ze hebben dreiging voorop en spelen vanuit een compacte organisatie op de omschakeling. Ze hebben vriend en vijand verrast en staan niet voor niets in de bovenste helft van de ranglijst. Ze hebben flink wat potentie om verder door te groeien.”

Voor een groot deel van zijn spelers is het zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. “Er zullen heel wat jongens vertrekken en met name voor hen zullen we er samen voor moeten zorgen dat we het avontuur van drie seizoenen in de Derde Divisie op een waardige manier afsluiten.”
In de voorlaatste speelronde van de competitie worden alle negen wedstrijden op hetzelfde tijdstip gespeeld: om 14.30 uur. ’s Avonds speelt het eerste elftal van FC Groningen play-offs tegen Vitesse om 20.45 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Overige teams
Voor de onder-19 is het duel met FC Volendam de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen op Corpus den Hoorn. De aanvangstijd is 13.30 uur. Voor de vertrekkende spelers zal er aandacht zijn, maar natuurlijk staat dit treffen ook in het teken van de voorbereiding op de bekerfinale van woensdag 29 mei, tegen Ajax in het Hitachi Capital Mobility Stadion.
De onder-15 speelt om 12.30 uur thuis tegen Blauw Wit ’34. De onder-13 gaat in Nijmegen op bezoek bij de leeftijdsgenoten van NEC. Op zondag oefen de onder-12 tegen NEC.

Programma opleiding zaterdag 18 mei 2019
NEC – FC Groningen onder-13 (12.00 uur)
FC Groningen onder-15 – Blauw Wit ’34 (12.30 uur)
FC Groningen onder-19 – FC Volendam (13.30 uur)
FC Groningen onder-23 – SteDoCo (14.30 uur)

Laatste nieuws