‘Laatste thuisduel in 2017 in teken van herdenken’

19 december 2017

In de 661ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland met name vooruit naar de laatste wedstrijd van 2017, zondagmiddag in het Noordlease Stadion tegen Sparta Rotterdam, benoemt hij diverse kerstbijeenkomsten en geeft hij aan wanneer de kantoren van FC Groningen rond de feestdagen zijn gesloten.

“Na een meeslepend gevecht vorige week in eigen huis tegen PSV – met een prachtige beloning van een terecht punt in de absolute slotfase – was het contrast afgelopen zondag in Rotterdam bij ons uitduel met Excelsior groot.”
 
Twee ploegen
“Voor een goede wedstrijd heb je twee ploegen nodig en na de vroege voorsprong van Excelsior, trok de thuisploeg zich massaal terug voor eigen doel. Dat is hun goed recht, maar het leverde met name voor iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt wel een frustrerende middag op.”
 
“Kregen we voor rust nog genoeg kansen om een doelpunt te maken en terug te keren in de wedstrijd, na de pauze werd het van onze kant minder en minder en slaagde Excelsior erin ons volledig te ontregelen. Tot overmaat van ramp wist de thuisploeg tien minuten voor tijd in een spaarzame counter zelfs nog voor de 2-0 te zorgen, hetgeen ons een geweldige kater bezorgde.”
 
Revancheren
“Zondagmiddag krijgen we voor eigen publiek de kans om onszelf te revancheren ten koste van Sparta Rotterdam en om met een nog enigszins goed gevoel de feestdagen in te gaan. Spelers en staf zijn erop gebrand de frustratie van afgelopen zondag van zich af te spelen en onder aanmoediging van het eigen publiek te laten zien dat met de aardige reeks in de afgelopen weken de stijgende lijn was ingezet.”
 
“De laatste wedstrijd van 2017 begint zondagmiddag om 12.30 uur. Het wordt een speciale middag, want het thuisduel met Sparta wordt een ‘in memoriam’ aan supporters, die dit kalenderjaar zijn overleden. Na de toss voor aftrap in het Noordlease Stadion zullen de spelers zich opstellen rond de middencirkel en wordt iedereen in het stadion na het fluitsignaal van de scheidsrechter verzocht een minuut lang te applaudisseren als eerbetoon aan de in 2017 overleden FC-supporters. De namen en foto’s die we zullen laten zien, zijn aangedragen door nabestaanden.”
 
Kerstbijeenkomsten
“Deze week hebben wij twee kerstbijeenkomsten. Met alle medewerkers van de club komen we vanmiddag (dinsdag 19 december – red.) bijeen voor een kerstviering. Dit betekent dat de kantoren vandaag vanaf 16.00 uur gesloten zijn.”
 
“Donderdag aan het eind van de middag begint bij onze opleiding het inmiddels vermaarde toernooi om de ‘Corponello Cup’, hetgeen de afsluiting vormt van de eerste seizoenshelft. Al onze teams, van het eerste elftal tot en met onder-12, spelen dan in gemixte teams om de felbegeerde bokaal.”
 
MILK Boarding Toernooi
“Komende zaterdagochtend verricht ondergetekende bij Indoor Soccer Centre Groningen de officiële aftrap van het MILK Boarding Toernooi. Dit is het grootste voetbalspektakel in de kerstvakantie voor de Noord-Nederlandse voetbaljeugd. Aan dit voetbaltoernooi doen maar liefst 2.600 jonge voetballiefhebbers mee. Het Indoor Soccer Centre in Groningen is sinds dit seizoen partner van het Amateurconvenant FC Groningen.”
 
Gesloten
“Vanaf maandag 25 december zijn de kantoren van FC Groningen gesloten. Vanaf dinsdag 2 januari zijn we weer geopend en bereikbaar. Mocht er in de tussenliggende periode nieuws zijn bij de club, dan zullen wij dat onder meer via deze website communiceren.”
 
“De eerste selectie komt in het nieuwe jaar voor het eerst weer bijeen op zondag 7 januari. Een dag later vertrekken spelers en staf voor een trainingskamp van een week naar Zuid-Spanje. Zij verblijven tot en met zondag 14 januari in Sotogrande, gelegen onder Marbella. Op woensdag 10 januari is Club Brugge de eerste van twee sparringpartners. De aftrap is om 15.30 uur. De exacte speellocatie moet nog worden vastgesteld. Onze afdeling communicatie zal vanuit het trainingskamp verslag doen van de verrichtingen aldaar.”
 
Fijne feestdagen!
“Dit was de laatste nieuwsbrief van 2017. De eerstvolgende online nieuwsbrief verschijnt weer op dinsdag 9 januari 2018. Vanaf deze plaats willen wij iedereen hele fijne feestdagen wensen.”
 
“Tot in het nieuwe jaar!”

Laatste nieuws