Laatste periode RVBS van start

4 maart 2019 / vandaag

Het programma van de Regionale Voetbalschool (RVBS) is dit jaar opgebouwd uit een viertal perioden. Op zondag 3 maart is de laatste periode van dit seizoen gestart.

Al het hele seizoen wordt er op de vier RVBS locaties (in Bedum, Roden, Wildervank en Assen) met veel plezier en enthousiasme getraind door in totaal ongeveer 170 voetballertjes uit de hele regio. Wekelijks staan er trainingen op het programma op de zondagen en af en toe worden er wedstrijd momenten georganiseerd als afsluiting van een periode. Zo was er voor de voorjaarsvakantie een groot indoor toernooi, waar alle RVBS spelers het tegen elkaar opnamen in het Indoor Soccer Center. Een enorm succes!

Het uiteindelijke doel van de RVBS is het selecteren van spelers die het komende seizoen gaan instromen in de Opleiding. Dit selectieproces is in volle gang en al in een vergevorderd stadium. Het nieuwe onder-12 team start het seizoen direct met een geweldige kennismakingstrip naar Zwitserland, waar ze medio Juni gaan deelnemen aan de Nicoletti Cup in Sarmenstorf. In het kader van onze samenwerking met de vier RVBS locaties, organiseert de Opleiding dit seizoen diverse themabijeenkomsten in de regio.

Wij vinden het belangrijk om als Opleiding zichtbaar te zijn in de regio en onze achterban te helpen bij de verdere doorontwikkeling van het jeugdvoetbal in Noord Nederland. Het is goed om te zien dat de meeste bijeenkomsten druk bezocht worden. Niet alleen vertegenwoordigers van de RVBS locatie komen hier op af, maar ook omliggende verenigingen. Deze themabijeenkomsten worden verzorgd door specialisten vanuit de Opleiding. Zo vertelde Jarno Voorintholt in Wildervank over fysieke ontwikkeling en training bij jeugdvoetballers en gaven trainers Marcel van Buuren en Sander van Gessel een workshop over het trainen van de omschakeling in Hoogeveen.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws