Laatste oefenwedstrijd voorbereiding tegen SM Caen

24 juli 2018

Ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 is vastgesteld. FC Groningen speelt op zaterdag 4 augustus in Haren tegen SM Caen. Het duel met de Franse club uitkomend in de Ligue 1 op sportpark De Koepel begint om 17.00 uur.

De kaartverkoop voor het oefenduel met SM Caen begint komende vrijdag, 27 juli. Kaarten zijn online verkrijgbaar en in de FanCorner aan de Boumaboulevard bij het stadion.
 
Historie SM Caen
SM Caen eindigde afgelopen seizoen als 16de in de Franse competitie en reikte tot de halve finales in het bekertoernooi. Daarin werd het uitgeschakeld door de latere winnaar Paris Saint-Germain. Het behalen van de halve finales is het beste bekerresultaat uit de geschiedenis van de club uit Normandië.
 
Oud-FC’er Jerry de Jong, die in 1993 op huurbasis speelde in Groningen, kwam twee jaar later een seizoen uit voor Caen. Ook de Nederlanders Edwin Gorter en Rajiv van la Parra (tegenwoordig ploeggenoot van Juninho Bacuna bij Huddersfield Town) hebben een verleden bij de laatste oefentegenstander van de FC.
 
Caen is sinds 2014 weer actief op het hoogste niveau. De ploeg promoveerde destijds met de huidige wereldkampioenen Ngolo Kante en Thomas Lemar in de gelederen naar de Ligue 1 en presteerde daarin de eerste twee seizoenen na de rentree uitstekend. De laatste twee seizoenen vecht de club uit Normandië tegen degradatie, maar weet het zich telkens te handhaven.
 
Competitie
Net als voor FC Groningen begint ook voor de Fransen een week later de competitie. Daar waar de ploeg van trainer Danny Buijs op zondag 12 augustus in Arnhem start tegen Vitesse, opent Caen de Franse competitie met een uitwedstrijd tegen regerend kampioen Paris Saint Germain.
 
Een dag na de laatste wedstrijd in de voorbereiding staat de Open Dag van FC Groningen op het programma. Het evenement op zondag 5 augustus in en rond het Hitachi Stadion start vanaf 13.00 uur.
 
Ga voor losse kaarten en seizoenkaarten naar: https://kaartverkoop.fcgroningen.nl/

Laatste nieuws