Laatste duel Derde Divisie; generale onder-19

24 mei 2019 / vandaag

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag in Ermelo de laatste wedstrijd in de Derde Divisie Zaterdag. De onder-19 speelt uit tegen Willem II in de Eerste Divisie Hoog en bereidt zich voor op de bekerfinale van aanstaande woensdag. De onder-15 sluit de competitie af in Drachten en de onder-12 is het enige team dat in actie komt op Sportpark Corpus den Hoorn.

De onder-23 speelt de uitwedstrijd tegen DVS’33 uit Ermelo en heeft als opdracht de top-5-klassering te verdedigen. Trainer Alfons Arts nam donderdagavond al informeel afscheid van dertien van zijn spelers, die FC Groningen na dit seizoen gaan verlaten: “Alle spelers heb ik persoonlijk toegesproken. En ook voor de staf houdt het na zaterdag op, natuurlijk. Een bijzonder moment en goed om daar met zijn allen bij stil te staan. We hebben lekker gegeten en vandaag (vrijdag – red.) getraind. Morgen willen we ons avontuur in de Derde Divisie ook sportief waardig afsluiten.”

Tegenstander DVS’33 is nog in de race voor deelname aan de play-offs, maar hebben plaatsing voor het toetje niet meer in eigen hand. “Het is voetballend zeker het beste team van de competitie, maar ze hebben in de laatste fase van het seizoen een aantal dure punten laten liggen. Nu dreigen ASWH en Quick Boys er na periodekampioen HSV Hoek er met de andere twee tickets vandoor te gaan. Het is nu aan ons om onze huid zo duur mogelijk te verkopen.”

Overige teams
FC Groningen onder-19 is sinds afgelopen maandag in training voor de KNVB-bekerfinale van woensdag 29 mei, maar voor het zover is staat zaterdagmiddag in Tilburg nog de laatste competitiewedstrijd op het programma. Willem II is de tegenstander, die er niet in slaagde de top-6 in de Eerste Divisie Hoog te bereiken.
FC Groningen onder-15 speelt zaterdagochtend de laatste competitiewedstrijd bij Drachtster Boys. De onder-12 speelt op Sportpark Corpus den Hoorn de laatste officiële wedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard.

Programma zaterdag 25 mei 2019
Drachtster Boys – FC Groningen onder-15 (10.45 uur)
FC Groningen onder-12 – Fortuna Sittard (12.15 uur)
Willem II – FC Groningen onder-19 (12.30 uur)
DVS’33 – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws