string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Laatste Boetnlaand: ‘Hateboer Europa in, clubrecord Koemannen’.

Maandag 15 mei 2017 om 10:46

FC Groningen won zondag in een zeer doelpuntrijk duel met 5-3 op bezoek bij FC Twente en plaatste zich zodoende voor de play-offs met als inzet een Europees ticket. In Boetnlaand is Hans Hateboer al zeker van Europees voetbal, maakte Arjen Robben weer eens een schitterende treffer en behaalden de gebroeders Koeman een clubrecord.

Atalanta Bergamo plaatste zich met nog twee speelrondes te gaan in de Italiaanse Serie A voor het eerst in 26 jaar voor Europees voetbal. De ploeg van verdediger Hans Hateboer speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen AC Milan en blijft daardoor op de vijfde plaats staan op de ranglijst. Het gat met Milan blijft zes punten.
 
Theoretisch kunnen de Milanezen, Bergamo nog passeren, maar omdat de bekerfinalisten Juventus en Lazio zich al hebben geplaatst voor Europees voetbal, is ook plaats zes voldoende voor internationaal voetbal. Hateboer begon in het thuisduel op de bank, maar mocht laat in de tweede helft invallen. Lang leek Bergamo de drie punten in eigen huis te houden, maar Milan kwam in de slotfase toch nog langszij.
 
Robben
Arjen Robben kroonde zich enkele weken geleden al tot kampioen van Duitsland, maar in de uitwedstrijd tegen nummer 2 RB Leipzig stond behoorlijk wat prestige op het spel. Het werd een ware flipperkastwedstrijd waarin Bayern een vroege achterstand rechttrok, maar met nog zes minuten te spelen tegen een 4-2 achterstand aankeek.
 
De kampioen trok de stand pas in de blessuretijd weer gelijk, waarna Robben het bovendien in de 95ste minuut op de heupen kreeg. De Groninger snelde in de counter langs twee tegenstanders en stiftte de bal uiterst beheerst over de doelman van Leipzig waardoor Bayern het knotsgekke duel alsnog met 5-4 wist te winnen.
 
Chery
Tjaronn Chery moest de laatste weken geblesseerd langs de kant zitten in China, maar is weer helemaal terug bij zijn nieuwe ploeg Guizhou Zhicheng. De creatieve middenvelder was in het thuisduel tegen Tianjin Quanjian belangrijk met twee assists, waardoor het team de wedstrijd met 2-1 won.
 
Een goed aangesneden hoekschop vond na een kwartier spelen het hoofd van spits Jelavic en zes minuten voor tijd stak Chery zijn collega succesvol weg, waardoor Jelavic ook het tweede doelpunt van Guizhou Zhicheng kon maken. Chery staat met zijn ploeg na negen duels op de elfde plaats met 9 punten.
 
Clubrecord
Ronald en Erwin Koeman doen het goed in de Engelse Premier League in hun eerst seizoen bij Everton. De ploeg uit Liverpool speelde vrijdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op Goodison Park tegen Watford. De Koemannen wonnen met 1-0 waardoor na 37 wedstrijden 61 punten zijn behaald. Liefst 43 van die punten werden behaald tijdens thuiswedstrijden en daarmee vestigde Everton een clubrecord in de Premier League.
 
Laatste
Hoewel het seizoen van FC Groningen nog niet is afgelopen, is de laatste speelronde in de Eredivisie wel gespeeld en daarmee komt er ook een einde aan de rubriek ‘Boetnlaand’ voor dit seizoen.

robben

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard