string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kwartet nog niet inzetbaar tegen Excelsior.

Donderdag 20 augustus 2015 om 14:52

FC Groningen staat vrijdag voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Excelsior uit Rotterdam komt op bezoek in Euroborg. Trainer Erwin van de Looi kan niet beschikken over een viertal geblesseerde spelers.

Net als vorige week is aanvoerder Rasmus Lindgren niet inzetbaar en dus draagt Michael de Leeuw de band. Lindgren raakte vorige week daags voor de wedstrijd tegen PSV geblesseerd. De Zweed stond donderdagochtend wel weer op het trainingsveld, maar werkte een individueel programma af.
“Lindgren stond net als Dino Islamovic en Desevio Payne weer op het veld en ze zijn op de weg terug,” zei de oefenmeester tijdens het wekelijkse perspraatje op Sportpark Corpus den Hoorn. “Abel Tamata trainde binnen. Ik heb verschillende termijnen gelezen, maar wij doen nooit uitspraken over hoe lang een speler uit de roulatie zal zijn.”
Beide nieuwelingen Etiënne Reijnen en Kasper Larsen beleefden hun eerste volledige trainingsweek in Groningen. Larsen speelde tevens maandag een helft mee tijdens de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong FC Twente. “We hebben hem bewust een helft laten spelen omdat hij de dagen daarvoor veel had gereisd, maar zo wel alvast kon wennen aan de manier van spelen. Het is een korte week geweest, dus we hebben hem deze week twee volledige trainingen gezien. Hij is fysiek sterk, heeft met beide benen een goede inspeelpass en kan uitstekend koppen. Daarnaast staat hij verdedigend zijn mannetje. Net als Etiënne Reijnen moet ook Larsen nog wennen aan de nieuwe speelstijl, dat is logisch.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’