string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Kwaliteit gaat boven tijdsdruk’.

Dinsdag 19 augustus 2014 om 14:30

In de 492ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland deze week terug op de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, kijkt hij vooruit naar het duel in Den Haag met ADO en gaat hij in op de roerige transferperiode.

“Na twee Eredivisiewedstrijden hebben we zes punten en zes doelpunten gemaakt. We mogen dan ook spreken van een goede start van het seizoen. Het siert de ambities van onze staf en spelersgroep, dat er na de 3-1 overwinning op Heracles Almelo onvrede was over het vertoonde spel in de tweede helft. Voor rust waren we heer en meester in Euroborg met een speelwijze, die attractief is.”
Recordreeks
“Ondertussen zijn we bezig met het neerzetten van een stevig clubrecord. Nooit eerder namelijk wist FC Groningen acht competitie-overwinningen op rij te boeken. In deze recordreeks moeten uiteraard de laatste Eredivisiewedstrijden van afgelopen seizoen worden meegerekend. Komende zondag krijgen we in Den Haag de kans het clubrecord nog scherper te stellen.”
“Omdat de wedstrijd in het Kyocera Stadion op kunstgras wordt gespeeld, bereidt de selectie van trainer Erwin van de Looi zich vanaf morgen (woensdag – red.) op dezelfde ondergrond voor op het duel van zondag. De trainingen worden gehouden op de nieuwe kunstgrasvelden van Corpus den Hoorn. Het sportpark wordt gerenoveerd met het oog op een algehele verhuizing van al onze teams naar het complex, medio 2015. De nieuwe kunstgrasvelden zijn hiervoor al aangelegd.”
“Van de vijfhonderd beschikbare plaatsen in het gastenvak in Den Haag zijn er tot nu toe meer dan honderd kaarten verkocht. Supporters hebben de mogelijkheid om voor tien euro met een zogenaamde autocombi naar de residentiestad te gaan. Uiteraard is het ook weer mogelijk met de FanTour de ploeg achterna te reizen. De kaartverkoop loopt tot en met morgen (woensdag – red.) via de reguliere verkoopkanalen, onder meer via deze website in het menu ‘kaartverkoop’.”
Cambuur-uit
“Normaal gesproken zouden we vrijdag ook starten met de kaartverkoop voor onze eerstvolgende uitwedstrijd na het duel in Den Haag, op zondag 14 september tegen SC Cambuur. Zoals wellicht bekend, heeft de KNVB ons echter een straf opgelegd naar aanleiding van onregelmatigheden rondom de uitwedstrijd in Leeuwarden van vorig jaar. Hierdoor mogen wij voor de competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Cambuur geen kaarten verkopen aan onze supporters, hoe jammer dit ook is.”
Transferperiode
“Achter de schermen zijn we nog altijd druk bezig met mogelijke versterkingen voor onze selectie. Zoals mogelijk bekend is, willen wij minimaal nog graag een extra aanvaller aan de groep van Erwin van de Looi toevoegen. Hiervoor hebben wij nog tot 1 september de tijd en mocht dit nodig zijn, zullen we die tijd ook nemen. Wij gaan namelijk voor kwaliteit en dat gaat boven de tijdsdruk. Met andere woorden: een nieuwe speler moet daadwerkelijk een versterking van onze selectie zijn, ook als deadline van 1 september nadert, anders doen we het niet. We hebben echter nog voldoende tijd om tot de juiste afwegingen en beslissingen te komen.”
Marten Kastermans
“Tot slot nog aandacht voor het overlijden van Marten Kastermans. Afgelopen weekeinde hebben wij op onze website al uitvoerig bericht over de verdiensten van deze bestuurder voor FC Groningen en de sport in het algemeen. Kastermans was een gerenommeerd en gerespecteerd bestuurder. Hij vervulde diverse toonaangevende functies binnen de sport en was een man met aanzien. Zo is Kastermans één van de grondleggers geweest van de huidige profstructuur van FC Groningen. Van 1994 tot 2002 was hij lid van de Raad van Toezicht en Advies van FC Groningen.”
“Komende donderdag wordt in Euroborg een herdenkingsdienst gehouden. De crematie zal in kleine kring plaatsvinden. Ook vanaf deze plaats willen wij familie en vrienden van Marten Kastermans condoleren met dit grote verlies.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard