string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Kwalitatief goede, maar kwantitatief smalle selectie is kwetsbaar’.

Dinsdag 02 september 2014 om 14:25

In de 494ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland deze week terug op de gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax, kijkt hij vooruit naar de komende periode en gaat hij in op de samenstelling van de selectie nu het transferwindow is gesloten.

“We kennen een prima start van de competitie. Na vier wedstrijden hebben we al negen punten verzameld en een flink aantal doelpunten gemaakt. De zeperd in Den Haag van een week eerder is afgelopen zondag in een uitverkochte Euroborg meer dan recht gezet door een klinkende 2-0 overwinning op regerend landskampioen Ajax. Op basis van de tweede helft kwam de zege ons ook toe. Mooi was vooraf ook het afscheid van Roelie Grit van de afdeling Supporterszaken. Zij bereikt de pensioengerechtigde leeftijd en heeft een dienstverband van 30 jaar achter de rug bij FC Groningen. Uniek!”
Relatieve rust
“Er breekt nu een korte periode van relatieve rust aan. Vanwege de aanstaande interlandperiode staan er komend weekeinde geen Eredivisiewedstrijden op het programma. Morgenavond (woensdag – red.) spelen we vanaf 18.30 uur een oefenwedstrijd in en tegen Zuidlaarderveen. Vanaf vrijdag tot en met zondag genieten selectie en stafleden van een paar vrije dagen. Vanaf volgende week maandagmiddag start de voorbereiding richting het uitduel met SC Cambuur, dat op zondagmiddag 14 september wordt gespeeld.”
“Rust is er ook op de transfermarkt. Het zomerse window is sinds vannacht (maandag middernacht – red.) gesloten. Hoewel wij wel die intentie hadden, hebben we ons na onze laatste aanwinst Mimoun Mahi niet verder weten te versterken. Daar liggen diverse redenen aan ten grondslag. Of de gewenste speler was niet of niet meer beschikbaar, of was in onze ogen te duur, of niet te koop, of de speler in kwestie zag zelf af van een overgang naar Groningen.”
Vaststellen
“Dat is jammer, maar we hebben steeds gezegd dat we geen onverantwoorde dingen wensen te doen. Het diende om directe versterkingen te gaan, die een kwaliteitsimpuls aan de selectie zouden geven. Nu dit niet is gelukt, moeten we vaststellen dat de huidige selectie weliswaar kwalitatief goed is, maar tegelijkertijd kwantitatief smal en dus kwetsbaar.”
“We realiseren ons dat we niet te veel pech en tegenslagen moeten krijgen de komende maanden, want de spoeling is – mede door een aantal langdurige blessures – dun geworden voor trainer Erwin van de Looi. Daarnaast betekent minder spelers ook minder onderlinge concurrentie en daarmee gepaard gaande een beperking van het niveau van de trainingen. Met deze wetenschap moeten wij nu rekening houden.”
Mutaties
“Per 1 september is een aantal interne mutaties geeffectueerd. Peter Jeltema is per deze datum nu officieel manager technische zaken bij FC Groningen. Henk Veldmate wordt hoofd van de scouting. Paul Raveneau is de nieuwe hoofd jeugdopleiding en hij is bij Jong FC Groningen als trainer/coach opgevolgd door Casper Goedkoop. Tot slot was ook al bekend dat Peter Moltmaker de nieuwe functie van hoofd jeugdscouting binnen de club is gaan vervullen.”
Webcam
“Zoals vorige week reeds gemeld, is de aanleg van de tweede fase van de zonnecentrale op het dak van Euroborg in volle gang. Er worden 561 nieuwe zonnepanelen gelegd, naast het huidige aantal en dat is een verdubbeling van de capaciteit. De initiatiefnemers Essent, de stichting 1miljoenwatt en FC Groningen verwachten dat het nieuwe gedeelte medio september gereed is. Belangstellenden kunnen de realisatie van het grootste collectieve zonnestroomproject in Nederland tot nu toe, volgen via een webcam op het dak van Euroborg. Neem eens een kijkje via: http://www.bouwwebcam.nl/euroborg/.”
Personeelsuitje
“Met de mededeling dat we donderdagmiddag en –avond met het voltallige personeel van de club een personeelsuitje hebben, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’