string(9) "claudebot"

Kwakman: ‘Valse start’.

Zondag 19 augustus 2012 om 15:50

FC Groningen kwam in een bloedheet Euroborg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen promovendus Willem II. Hierdoor heeft de Trots van het Noorden slechts één punt uit twee wedstrijden. “Je kunt spreken over een valse start,” aldus aanvoerder Kees Kwakman.

“We kenden in de eerste helft enkele goede momenten en er was niks aan de hand. Na rust beginnen we gewoon veel te slap. Na de tegengoal gaan we allemaal door elkaar lopen en komen we afspraken niet na. Willem II thuis moet je gewoon winnen en dat supporters na afloop fluiten is dan ook wel terecht. Een gelijkspel is teleurstellend.”
Nieuw seizoen
Het scenario lijkt een beetje op dat van vorig seizoen, waarin FC Groningen vaak het geluk ontbeerde. “Vandaag gaat de eerste kans van de tegenstander er direct in en dat was vorige week tegen FC Twente ook zo. Om de vergelijking met vorig seizoen te maken, gaat me te ver. Daar wil ik het ook niet meer over hebben. We zijn met een nieuw seizoen bezig en daar moeten we ons op concentreren. Dat er zaken moeten verbeteren, is duidelijk.”

Voelt als nederlaag
Nieuweling Mitchell Schet had zich een andere voorstelling gemaakt van zijn thuisdebuut voor FC Groningen. De rechtsbuiten was af en toe dreigend, maar kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Hij baalde na afloop van het puntenverlies. “Dit voelt als een nederlaag.”
“We hadden deze wedstrijd moeten winnen,” zegt Schet “Antwoorden waarom dat niet is gebeurd, heb ik niet. In de eerste helft creëerden we enkele goede kansen en daar hadden we het moeten afmaken.” De buitenspeler keek al met een schuin oog naar volgende week waarin de FC zich in de thuiswedstrijd tegen PSV kan revancheren. “Dan moet het beter. Het enige wat we de komende week kunnen doen, is hard trainen.’

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’