string(9) "claudebot"

Kwakman: ‘Ondanks de uitslag, leuke middag’.

Zondag 24 juli 2011 om 18:29

Vijf van de zes nieuwelingen maakten zondagmiddag in de oefenwedstrijd tegen het Duitse Hambuger SV als speler van FC Groningen hun debuut in Euroborg. Ondanks de 4-0 nederlaag waren de hoofdrolspelers over het algemeen blij met de eerste minuten in de Groene Kathedraal.

Kees Kwakman kwam echter met een opmerkelijk antwoord na de vraag over zijn bevindingen om als Groninger in Euroborg te spelen. “Nat,” zei de verdediger stellig en refererend aan het slechte weer in Nederland.
Leren
“Het is zonde van de ruime uitslag, maar we kunnen hier wel iets van leren. Verdedigend was het voor ons geen goede wedstrijd. We hadden in balbezit steeds een man meer op het middenveld, maar zonder bal was er te weinig druk. We willen, zoals dat zo mooi heet, ver van het doel verdedigen, maar dan moet er wel voldoende druk zijn op de bal. Daarnaast heeft de tegenstander van vandaag natuurlijk ook veel kwaliteit.”
Communicatie
Kwakman was één van de drie nieuwelingen in de verdediging van FC Groningen. “Dan moet je wel aan elkaar wennen,” bekent Kwakman. “We staan met vier verdedigers en twee verdedigende middenvelders. Dat blok van zes moet een heel goede communicatie hebben. Aan de bal was het prima, maar zonder bal moet het beter. Daar gaan we aan werken, gelukkig hebben we nog twee weken. Ondanks de uitslag denk ik dat de mensen een leuke middag hebben gehad en ik vond de sfeer in Euroborg erg goed.”
Matias Jones
Aanvaller Matias Jones sloot deze week aan bij de selectie van FC Groningen. De Uruguayaan viel af bij de nationale selectie voor het wereldkampioenschap voor spelers onder-20 jaar en kon zich daardoor eerder melden in Groningen. Hij stond de pers in het Spaans te woord. “Engels is voor mij op dit moment nog te moeilijk. Ik heb wel les. Binnenkort begin ik ook met Nederlandse les op de club.”
“Uiteraard was ik erg teleurgesteld na het horen van de beslissing dat ik niet bij de Uruguayaanse selectie zat, maar na een dag moest de knop om en heb ik me gericht op het seizoen bij FC Groningen,” aldus Jones. “Het voordeel is dat ik nu nog een gedeelte van de voorbereiding mee kan maken en kan beginnen bij mijn nieuwe club.”
Goed bevallen
Jones was dan ook tevreden over zijn debuut bij de club. “Ik ben blij dat ik mijn eerste minuten voor FC Groningen heb mogen maken. Ik ben mooi ontvangen door het publiek en de eerste dagen in Nederland zijn me goed bevallen.”
“Ik heb al een mooi appartement en de mensen van de club zijn goed voor me. Natuurlijk is het moeilijk voor mij om me direct aan te passen. Ik woon voor het eerst op mezelf en het is jammer dat Gonzalo Garcia weg is. Hij heeft mij in de week dat ik hier was, wegwijs gemaakt, maar onder andere Luciano da Silva en Hugo Alves Velame helpen me waar nodig. Ik heb erg veel zin in het seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus